Γενικά

Εικόνα των αστικών αναπλάσεων πήραν οι Βεροιώτες

2014-10-22-Arxeio-Koinonika-Epikaira-anaplaseis

Mια εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί το κέντρο της Βέροιας, μετά την υλοποίηση των αστικών αναπλάσεων,

πήραν την Τετάρτη το βράδυ οι Βεροιώτες. Η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων κάλεσαν στην πόλη την μελετήτρια Μαρία Τζιμόπουλου και οργάνωσαν την παρουσίαση του έργου. Η κυρίως παρουσίαση έγινε από την κ. Τζιμοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι το έργο θα αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Βέροια. Η κ. Τζημοπούλου παρουσίασε της περιοχές παρέμβασης και προσπάθησε να εξηγήσει στο κοινό πως θα διαμορφωθεί η πλατεία Ελιάς, το πάρκο των Αγίων Αναργύρων, η «παραλία» της οδού Ανοίξεως, το πάρκο του τοίχους στην

Θα δώσει χρώμα, αναπνοή και πράσινο στην πόλη είπε με την σειρά της η δήμαρχος και πρόσθεσε ότι το αστικό τοπίο θα γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και ότι με τις παρεμβάσεις θα δοθεί χώρος στους πεζούς, στις μητέρες, στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με την σειρά του είπε ότι η υλοποίηση του έργου έχει χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης 30 μηνών και διαβεβαίωσε τους επαγγελματίες ότι το έργο θα εκτελείτε τμηματικά και οι ζημιές θα τους θα είναι πάρα πολύ μικρές σε σχέση με τα οφέλη που θα ακολουθήσουν.

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Ένα θέμα που τέθηκε ήταν αν στο μέλλον μπορέσει να υλοποιηθεί χώρος στάθμευσης κάτω από τους Αγίους Αναργύρους. Τόσο η μελετήτρια όσο και η δήμαρχος απέκλεισαν την επιλογή. Η κ. Τζημοπούλου δήλωσε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ζημιά στο πρανές που θα διαμορφωθεί με τις αναπλάσεις.

Ένα άλλο θέμα που μπήκε ήταν τι θα γίνει με τις πολλές θέσεις στάθμευσης που θα χαθούν με την αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων. Τόσο η μελετήτρια όσο και οι συνεργάτες της δημάρχου προσπάθησαν να υποβαθμίσουν αυτό το πρόβλημα λέγοντας ότι δεν πρόκειται να χαθούν πολλές θέσεις στάθμευσης. Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι πριν αρχίσουν οι εργασίες, θα έχει διαμορφωθεί ανοιχτός χώρος στάθμευσης κάτω από την Ελιά και την Λεωφόρο Στρατού, σε δημοτικό οικόπεδο. Εκεί θα μπορούν να παρκάρουν οι οδηγοί και στην συνέχεια με κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρα να ανεβαίνουν στην Ελιά. Ο σημερινός χώρος στάθμευσης κάτω από την Ελιά θα κλείσει και στη θέση του θα γίνει παιδότοπος.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε από τους επαγγελματίες είναι τι θα γίνει αν το έργο «κολλήσει» και μείνει το κέντρο γιαπί προκαλώντας ζημιές στην αγορά. Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης προσπάθησε να καθησυχάσει τους επαγγελματίες λέγοντας ότι το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά, θα υπάρχουν πολλά συνεργεία για να ολοκληρωθεί στους χρόνους του και τέλος η περιοχή εκτέλεσης θα είναι ανοιχτή στους πεζούς.

Πηγή: http://pliroforiodotis.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων