Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας (ΕΚΣΔΗ)

Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Πολιτικών συνταξιούχων Ν. Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απρίλη η Ε.Κ.Σ.Δ.Η κατέθεσε αίτημα να συζητηθεί το θέμα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος !!!

Ως Ε.Κ.Σ.Δ.Η. Ημαθίας καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την στάση της πλειοψηφίας και να πάρουν μέρος στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος που πραγματοποιούνται την 1η Μάη 10:00π.μ. στην Πλ. Ωρολογίου στη Βέροια και στις 9:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας στη Νάουσα.

Δίνουμε μαζικό παρόν και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των απωλειών.
  • Λέμε όχι στον επανϋπολογισμό που θα επιφέρει μειώσεις των συντάξεων έως και 18% από 1-1-2019.
  • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
  • Να επιστραφούν όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Να μπει τέλος στη φορολογική αφαίμαξη των συνταξιούχων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής. Η συμμετοχή μας στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Δε μας χάρισαν τίποτα. Οι συντάξεις μας, η υγεία, η πρόνοια, τα πάντα είναι πληρωμένα με το αίμα μας και τη δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει σταθμό και εφαλτήριο νέων πιο μαζικών αγώνων. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, Κοινωνική Ασφάλιση, για να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Ο οργανωμένος ταξικός αγώνας είναι η μόνη απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ε.Ε. Αγώνας αποφασιστικός για την τελική νίκη.

 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων