Βέροια

Το πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ στη Βέροια, από Πέμπτη 22 έως και Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΣΕΡΛΟΚ   ΖΟΥΜΠΟΜΣ (ΜΕΤΑΓΛ.)

Προβολές: Πέμπτη 22/3 – Παρασκευή 23/3– Σάββατο 24/3 – Κυριακή 24/3στις: 17.30 σε απλή 2D προβολή

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ

Σενάριο: ΚΕΒΙΝ ΣΕΣΙΛ

Ηθοποιοί: ΜΠΕΝ ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ, ΤΙ ΤΖΕΪ ΜΙΛΕΡ, ΣΑΪΜΟΝ ΠΕΓΚ, ΟΛΙΒΙΑ ΚΟΥΚ, ΜΑΡΚ ΡΑΪΛΑΝΣ, ΤΑΙ ΣΕΡΙΝΤΑΝ

Οι πολυαγαπημένοι μας νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο. Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να προετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς. Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

Επίσημο site: http://www.sherlockgnomes.com/

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=M4Qo7Gr4_bA

 

PACIFIC RIM: ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Προβολές: Κάθε μέρα στις : 19.30 και 21.45 

Ο πλανήτης «μετράει» τις τελευταίες του ώρες… Μοχθηρά, τεράστια, αλλόκοτα πλάσματα σκοπεύουν να γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του σύμπαντος…

Η απάντηση της Γης; γιγαντιαία ρομπότ με ανθρώπινους χειριστές…

Το φιλμ «Pacific Rim: Η Εξέγερση» έρχεται 5 χρόνια μετά το πρώτο και υπόσχεται ακόμα… θεαματικότερες συγκρούσεις!

Επικές μάχες σε extra large διαστάσεις θα εκτοξευόσουν τους θεατές από τις θέσεις τους!

Στους κεντρικούς ρόλους ο John Boyega, που είδαμε στο Star Wars αλλά και ο Scot Eastwood, ο γιος του θρύλου Clint Eastwood

Οι παραγωγοί υπολογίζουν ότι τα 111 λεπτά του φιλμ θα ενθουσιάσουν τους θαυμαστές του είδους ενώ ελπίζουν να τους… ανοίξουν την όρεξη και για την τρίτη συνέχεια, που είναι ήδη στα σκαριά

Στόχος των δημιουργών να χτίσουν ένα… κινηματογραφικό σύμπαν σαν εκείνο του Τζορτζ Λούκας στον «Πόλεμο των Άστρων».

Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ Σ. ΝΤΙΝΑΪΤ

Σενάριο: ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΜΙΧΛ

Ηθοποιοί: ΡΙΝΚΟ ΚΙΚΟΥΤΣΙ, ΣΚΟΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ, ΜΠΕΡΝ ΓΚΟΡΜΑΝ, ΤΣΑΡΛΙ ΝΤΕΪ, ΤΖΙΝΓΚ ΤΙΑΝ, ΤΖΟΝ ΜΠΟΓΙΕΚΑ

Η διαμάχη ανάμεσα στα τεράστια τέρατα μαζικής καταστροφής, τα Καϊτζού και στα γιγαντιαία ρομπότ, τα Γιάγκερ, τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δυο πιλότους μέσα από μια γέφυρα νευρώνων, ήταν μονάχα η αρχή για την απόλυτη απειλή που βιώνει η ανθρωπότητα στην ταινία Pacific Rim Εξέγερση. Αυτήν τη φορά, ο Τζέικ, ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος πιλότος των Γιάγκερ, του οποίου ο θρυλικός πατέρας έδωσε τη ζωή του για να εξασφαλίσει τη νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στα τερατώδη Καϊτζού, καλείται να εγκαταλείψει τον υπόκοσμο, όπου έχει μπλεχτεί, και να φανεί αντάξιος της κληρονομιάς του πατέρα του, αντιμετωπίζοντας τα εξωγήινα τέρατα.

Στο πλευρό του Τζέικ βρίσκουμε τον Λάμπερτ και τη δεκαπεντάχρονη Αμάρα, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους επίλεκτους πιλότους ξεκινούν μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια στις δυνάμεις που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα.

Επίσημο site:  http://www.pacificrimmovie.com/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KtnvVBGtz2k

Μαρία Μαγδαληνή

Προβολές: Κάθε μέρα στις : 19.15και 21.30 

Ο Γκαρθ Ντέιβις (Lion) συνεργάζεται με τους επιτυχημένους παραγωγούς των ταινιών «Lion» και «Ο Λόγος του Βασιλιά» και σκηνοθετεί το ανθρώπινο πορτρέτο μιας από τις πλέον αινιγματικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην Ιστορία.

Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις

Ηθοποιοί: Ρούνι Μάρα, Γιοακίν Φίνιξ, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Αριάν Λαμπντ, Ταχάρ Ραχίμ

Η ιστορία του Ιησού Χριστού έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές σκηνοθετών, μεταξύ αυτών τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι, τον Μάρτιν Σκορσέζε και τον Μελ Γκίμπσον. Πρόκειται για μια ιστορία που έχει ειπωθεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους, αλλά, η οποία, ούσα τόσο πλούσια και ανοιχτή σε ερμηνείες, ενέπνευσε τους παραγωγούς της συγκεκριμένης ταινίας ώστε να την προσεγγίσουν από διαφορετική σκοπιά, με εφαλτήριο ένα αρχαιολογικό εύρημα. «Η ανακάλυψη τμημάτων μιας περγαμηνής με το φερόμενο ως Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής πυροδότησε την ιδέα να ειπωθεί η ιστορία αυτής της γυναίκας.

Η γυναικεία οπτική της ιστορίας της ζωής και του θανάτου του Ιησού Χριστού ρίχνει φως σε θέματα που άπτονται στο σήμερα.  Από την άλλη είναι μεγάλη η ευθύνη όταν αφηγείσαι μια ιστορία που είναι τόσο σημαντική για τους ανθρώπους.» σχολιάζει ο Ι. Κάνινγκ, παραγωγός.

Η ανείπωτη ιστορία της Μαρία Μαγδαληνής, της πιστής ακολούθου του Ιησού, για πρώτη φορά θα ακουστεί.

Η σεναριογράφος Φιλίπα Γκόσλετ έκανε πολύμηνη έρευνα και συζήτησε με ραβίνους, ιερείς, Εβραίους ιστορικούς, αρχαιολόγους και μελετητές των Γραφών και δεν υπήρξε καμία συμφωνία μεταξύ τους! καθένας είχε τη δική του ερμηνεία για το κίνημα του Ιησού και τη σημασία του. Εκείνο, όμως, στο οποίο όλοι συμφωνούσαν ήταν πως η Μαρία Μαγδαληνή έπρεπε να θεωρείται απόστολος του Ιησού. Τόσο το σενάριο όσο και η παραγωγή επηρεάστηκε από πληθώρα θεολογικών και ιστορικών κειμένων, ενώ συνέδραμαν πολλοί Εβραίοι, Έλληνες Ορθόδοξοι και Καθολικοί ως σύμβουλοι, δίνοντας καθένας τη δική του οπτική. Συνεχίζει η σεναριογράφος «Δεν πρόκειται για κάποιο θεολογικό ή ιστορικό κείμενο. Η ιστορία επιδέχεται ερμηνειών και είναι μια ιστορία που αφηγούμαστε με κάθε σεβασμό στην πίστη των ανθρώπων. Μας δείχνει τη Μαρία ως βασική φιγούρα μέσα στο κίνημα του Ιησού και φωτίζει τη διαμάχη της με τους άνδρες – αποστόλους που φανερώνει πως ήταν πολύ κοντά στον Ιησού, έχει τη δική της ερμηνεία όσον αφορά στα διδάγματα του Ιησού και προσπαθεί να την μοιραστεί με τους αποστόλους.

Το γεγονός πως είναι γυναίκα προκαλεί τριβές, ιδίως με τον Πέτρο κι αυτό δημιουργεί μια συγκλονιστική δυναμική. Η Μαρία συλλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο την έννοια του Βασιλείου και του μηνύματος του Ιησού θεωρώντας πως τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν στη συγχώρεση και το έλεος. Πρέπει να αλλάξουμε αρχικά μέσα μας για να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας. Οι απόστολοι έχουν διαφορετική γνώμη. Επίσης, μια βασική διαφορά μεταξύ της Μαρία και των αποστόλων: εκείνη παραμένει δίπλα στον Ιησού κατά τη Σταύρωση, ενώ οι απόστολοι κρύβονται. Μια ιστορία ισότητα και φεμινισμού που αφορά κάθε πιστό, με την ιστορία να μην παρουσιάζεται γραμμικά, ο χρόνος να συρρικνώνεται και να παρουσιάζεται ένα εντελώς νέο κίνητρο, από το παραδοσιακό, για την πράξη του Ιούδα.

Οι δύο πρωταγωνιστές στην πορεία είναι ο Ιησούς (Χοακίν Φοίνιξ) και ο Πέτρος (Τσιουέτελ Ετζιοφόρ), ένας άνθρωπος με τον οποίο το κοινό μπορεί να ταυτιστεί. Κι εκείνος, όπως πολλοί άνθρωποι, θέλει να πιστέψει, αλλά ο πόνος του δεν του επιτρέπει να καταλάβει το μήνυμα του Ιησού και την απλότητά του: η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από μέσα μας. Κι αυτό, θεωρεί ο Ετζιοφόρ πως είναι και το μήνυμα της ταινίας: ας επιστρέψουμε στις βασικές αξίες και ας αφήσουμε στην άκρη έριδες, μίση και τάσεις εκδίκησης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Ιταλία (Σικελία, Νάπολη, Ματέρα, Πούλια).

Trailer:   https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=vhRbqogoI4w

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

banner-article

Ροη ειδήσεων