Απόψεις Πολιτική

“Μαγικές λύσεις… υπάρχουν!” του Δημήτρη Τσιμούρα

Πριν από λίγο στη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μ’ αφορμή τη ΔΕΘ, ο δημοσιογράφος, αφού έκανε τη… “δύσκολη” ερώτηση προς τον πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό, κατέληξε: “Είναι γνωστό ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν”, επαναλαμβάνοντας γνωστή φράση του κ. Μεϊμαράκη.

Μόνο που το άφησε μισό! Γιατί, ναι μεν δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για το λαό, όμως, υπάρχουν και παραυπάρχουν τέτοιες για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, για μια χούφτα ανθρώπων. Αυτοί, μαζί με τους “εταίρους” μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , βάζουν στο χέρι ό,τι ληστεύουν σήμερα, μ’ αφορμή την κρίση και τα μνημόνια, από αυτούς που τα παράγουν.

Κι αυτοί, βέβαια, έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι όλοι όσοι στηρίζουν αυτήν την προκλητική και απάνθρωπη πορεία, που έχει οδηγήσει σε απόγνωση και κατάθλιψη την πλειοψηφία των Ελλήνων, που έχει φράξει το μέλλον των παιδιών μας, και που μας οδηγεί πίσω ολοταχώς!

κατάλογοςΕίναι οι τραπεζίτες, που βλέπουν συνεχώς στα ταμεία τους να εισρέει το χρήμα από τις ανακεφαλαιοποιήσεις, από τη ληστεία των ταμείων των ασφαλισμένων, από τα δάνεια που παίρνουν στο όνομα του ελληνικού λαού, από τη “νόμιμη” ληστεία των πελατών τους, από τις κατασχέσεις, που μετά τις εκλογές θα ενταθούν στο έπακρο!

Είναι οι “εθνικοί εργολάβοι”, που σ’ αυτούς εισρέει ένα άλλο μέρος από τα λάφυρα της ληστείας των φορολογουμένων, των χαρατσωμένων, αλλά και από τα μνημονιακά δάνεια. Σ’ άλλους όμως φτάνουν οι λογαριασμοί πληρωμής, μέσω της… ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του κράτους! Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για έργα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου αλλά για έργα που εξυπηρετών αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους!

Είναι αυτοί, Έλληνες και ξένοι, που βρήκαν ευκαιρία να βάλουν στο χέρι… “νόμιμα” τον πλούτο της πατρίδας μας, που το πολιτικό τους προσωπικό εκποιεί, μέχρι που να… “σωθεί” ως άψυχo κουφάρι!

Είναι όλοι αυτοί που βλέπουν στο όνομα της… κρίσης τις περιουσίες τους να μεγαλώνουν γεωμετρικά! Είναι οι μαυραγορίτες και οι τοκογλύφοι που ζουν τη χρυσή εποχή της… “κρίσης”!

Είναι κι εκείνοι, οι… απαραίτητοι, που τους “νομιμοποιούν” με την ψήφο τους, που, όμως, τώρα κανείς τους δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή ότι έκανε λάθος!

Έτσι λοιπόν υπάρχουν και.. μαγικές λύσεις, που τις κρατούν όσο γίνεται στην αφάνεια. Και, φυσικά, υπάρχει και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό που το βρήκαν άφθονο και πολύχρωμο, και… “αριστερό”, για να τις νομιμοποιεί, καθώς και παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι, για να διαπιστώνουν το αντίθετο!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας