Αντώνης Σαμαράς: ”Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς”
Επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, ωστόσο, ήταν απών από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η παρέμβασή του έγινε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, «Παρεμβάσεις για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη», ένα μόλις 24ωρο μετά τη νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την εμπλοκή 11 βουλευτών της ΝΔ, δύο πρώην υπουργών και πέντε πρώην βουλευτών.
«Δε σκοπεύω να μιλήσω για το νομοσχέδιο προφανώς», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι, «είμαι σήμερα εδώ για να αναφερθώ σε ορισμένα θέματα που έχουν συγκλονίσει το τελευταίο διάστημα την πολιτική μας σκηνή».
Μιλώντας για τη νέα δικογραφία σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου φέρονται να εμπλέκονται βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως πρόκειται για μία εξέλιξη που «αποδεικνύει δυστυχώς ότι η Νέα Δημοκρατία μεταλλάχθηκε σε ένα ακόμα ασπόνδυλο που έχει διαφθαρεί σε όλα τα επίπεδα». Σημειώνοντας ότι, η έρευνα για το σκάνδαλο προέρχεται από την Ευρώπη, είπε πως, «δεν μπορούμε να είμαστε Ευρωπαίοι αλά καρτ». Χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «κεντροδεξιό» κόμμα που «κινδυνεύει να καταστεί αποσυνάγωγο», είπε πως είναι «θλιβερό που υπάρχουν χιλιάδες αγνοί νεοδημοκράτες που ντρέπονται για το σημερινό κατάντημα».
Κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για “αλλοίωση” των “αξιών” του κόμματος, ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα: “Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς. Ηθικοί φραγμοί δεν υπάρχουν, αντιθέτως κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, η οίηση και η αλαζονεία παντού. Συνειδήσεις λύγισαν, ιδέες και αξίες καταπατήθηκαν. Το βλέπουμε και στα Τέμπη”.
Αναφερόμενός, δε, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, έκλεισε την ομιλία του ως εξής: “Ερωτώ ακόμη. Τόσο καιρό έχει διερευνήσει κάποια κρατική υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου, ενός πρώην πρωθυπουργού κάποιοι ιδιώτες κάτω από τη μύτη του Κράτους; Φαντάζομαι θα έχει διαταχθεί έρευνα. Θα περιμένω απάντηση”.
–















































