Αγροτικά Τοπικά

Η εκπροσώπηση του μπλόκου της Κουλούρας στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό / τα θέματα που τέθηκαν

Οι αγροτικοί Σύλλογοι του μπλόκου της Κουλούρας εκπροσωπήθηκαν προχθές στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του Α.Σ.Γ.Βέροιας  Τάσο Χαλκίδη.

Από την θέση αυτή λοιπόν ως δενδροκαλλιεργητές  τέθηκαν πέραν του γενικού αιτήματος που αφορούσε το κόστος παραγωγής, και τα ακόλουθα.

1.Κάλυψη από τον ΕΛΓΑ της ζημίας στο 100% και για κάθε ζημιογόνο αίτιο.
  1. Την προστασία των προϊόντων μας από την αθρόα εισαγωγή ομοειδών προίόντων είτε αυτή προέρχεται από τις χώρες της mercosur είτε από τρίτες χώρες.
  2. Την άμεση ενεργοποίηση των φυτοπαθολογικών ινστιτούτων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της «παραμόρφωσης» των καρπών της ροδακινιάς και άλλων φρούτων, ώστε αυτή να μην εξελιχθεί σε «ευλογιά» των πυρηνόκαρπων.
  3. Την παρέμβαση και προστασία της παραγωγής από εναρμονισμένες πρακτικές , αλλά και την παρέμβαση στην αισχροκέρδεια των εταιριών εφοδίων.
  4. Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του 2024 .
  5. Την κάλυψη και αποζημίωση των κερασιών για τις περιόδους του προανθικού σταδίου.
  6. Την άμεση πραγματοποίηση ευρύτατης σύσκεψης και λήψης αποφάσεων για το όλο ζήτημα της δενδροκαλλιέργειας με την παρουσία του ΥΠΑΑΤ και των εμπλεκομένων φορέων.

Αγροτικός σύλλογος Γεωργών Βέροιας                            Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ