Βέροια Εκδηλώσεις Εργασιακά Τοπικά

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Ημαθίας ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις κατά απεργών εκπαιδευτικών / Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

           Την 21η Γενάρη στην Τρίπολη πραγματοποιείται το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν κι ελπίζουν να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στον αγώνα των εκπαιδευτικών  ενάντια στην αξιολόγηση δια μέσου της ποινικοποίησης της αντίστασης και της καταστρατήγησης του συνταγματικού δικαιώματος στην απεργία. Η επιδίωξή τους είναι συνυφασμένη με την πρόταση για κατάργηση της μονιμότητας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, με βασικές πλευρές την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

            21 Γενάρη στην Τρίπολη, στο Α΄ τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΠΔΕ Πελοποννήσου καλούνται σε ακρόαση και απολογία τρεις εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Λακωνία, που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή. Αμέσως μετά συνεδριάζει ένα 3μελές πειθαρχικό συμβούλιο -χωρίς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών- και θα πάρει απόφαση.

            Στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στις/στους χιλιάδες συναδέλφισσες/ους μας  που διώκονται γιατί υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις αγωνίστηκαν κι αγωνίζονται απέναντι στην εκπαίδευση εμπόρευμα, της ιδιωτικοποίησης, της φτώχειας και του ανταγωνισμού, της κατηγοριοποίησης,  του κανιβαλισμού των δεικτών και των πλατφορμών, στην εκπαίδευση αυταρχισμού και τρομοκρατίας, των ποινών και τιμωριών, της σιωπής και του φόβου, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Διώκονται γιατί απαίτησαν ένα δημοκρατικό σχολείο, των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Η 21η  Γενάρη πρέπει να γίνει μέρα καταδίκης του Υπουργείου και της κυβέρνησης, της επίθεσης στο απεργιακό δικαίωμα, στους συλλογικούς αγώνες  και τα σωματεία, των νόμων Χατζηδάκη Γεωργιάδη αλλά και των Δ/ντων Εκπαίδευσης που παρέπεμψαν σε πειθαρχικά απεργούς εκπαιδευτικούς , Δ/ντών Εκπαίδευσης που παρανόμησαν με την καθοδήγηση του ΥΠΑΙΘΑ, αγνοώντας τη νόμιμα προκηρυγμένη από τη ΔΟΕ & ΑΔΕΔΥ  και σε ισχύ  απεργία αποχή.

            Υπενθυμίζουμε  στο πειθαρχικό συμβούλιο Πελοποννήσου και σε κάθε άλλο πειθαρχικό συμβούλιο που θα τολμήσει να καλέσει ενώπιον του απεργούς, την υποχρέωση τους απέναντι στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία που καταχτήθηκε με αίμα και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ. Θυμίζουμε τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής  το 2022, που δικαίωσε πλήρως προϊσταμένες και διευθυντές/ντριες ως απεργούς από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, καθώς και τις αποφάσεις του διοικητικού εφετείου της Αττικής που δικαίωσε τους ίδιους/ίδιες προϊσταμένες και διευθυντές για το ίδιο ζήτημα υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να διωχθούν αφού συμμετέχουν στην νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή του σωματείου τους.

Απαιτούμε:

  1. την αθώωση των τριών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, που

συμμετέχουν στη νόμιμη Απεργία-Αποχή. 

  1. την απόσυρση όλων των πειθαρχικών διώξεων κατά των απεργών εκπαιδευτικών.

            Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΙΠΕ Ημαθίας  την Τετάρτη 21/1/2025  στις  2:00 ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις κατά απεργών εκπαιδευτικών.

Μαζί με τις συναδέλφισσες μέχρι την νίκη!

            Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γ. Γραμματέας

  Θ. Κακαγιάννης                                                            Μ. Νικολαΐδης

 –

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας