Θέατρο

ΚΘΒΕ: Επίδαυρος, Παραστάσεις, Φεστιβάλ Δάσους

ζ-η-θ, ο Ξένος
Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Ιουλίου , στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου , τις εναρκτήριες παραστάσεις της πολυαναμενόμενης παραγωγής « ζ-η-θ, ο Ξένος ». Μια επιστροφή στις πηγές: επίσκεψη σε τρεις ραψωδίες της Οδύσσειας. Μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου που παρουσιάστηκε, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη και σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού , στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025.
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επανήλθε με μια ακόμα αναπάντεχη δραματουργική πρόταση καθοδηγώντας μια συγκινητική επίσκεψη σε τρεις ραψωδίες του έπους που αποκαλύπτει πώς αυτό το ατελεύτητο μυστήριο της προφορικής Αφήγησης- το βαθύ μυστήριο του θεάτρου- έχει τη δυνατότητα να μας εξακοντίζει. συναρπαστικά «εκεί που η ιστορία ακόμα συμβαίνει».
Η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 18 & το Σάββατο 19 Ιουλίου στη Λευκωσία ( Αμφιθέατρο Μακάριος Γ’, Σχολής Τυφλών) και την Παρασκευή 25 & 26 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.
Περισσότερα
ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Μετά τα συνεχόμενα sold out στο κατάμεστο Θέατρο Κήπου και στο Φράγμα της Θέρμης, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης , « Μήδεια » του Μποστ θα παρασιαστεί στο Θέατρο Δάσους , την Πέμπτη 31 Ιουλίου , στις 21:15. Σε κάθε παράσταση το κοινό εκδηλώνει τον ενθουσιασμό του με αυθόρμητα γέλια και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική κωμωδία με την πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη , τη σκηνοθεσία της Εύης Σαρμή , την Παντελή Καναράκη στον πρωταγωνιστικό και την Υρώ Λούπη στον ρόλο της καλόγριας.

Περισσότερα
MAMA LOBA ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΜΥΘΟΥΣ

Η καλοκαιρινή περιήγηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς, με όχημα την αφήγηση παραμυθιών που αποκτούν σώμα και φωνή επί σκηνής, μέσα από τη δράση του ΚΘΒΕ « Mama Loba. Νύχτες με μύθους » συνεχίζει να μαγεύει όσους παραμένουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις 16 Ιουλίου στις 20:30 στην αυλή του Διατηρητέου Κτιρίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ( ΕΛΛΕΤ-ΠΘ ) (Επιμενίδου 19, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης), η Πολυξένη Σπυροπούλου , που υπογράφει τα κείμενα και τη σκηνοθεσία, επανέρχεται με την ίδια ανάγκη να αποκαλύψει το πόσο αδάμαστη και ελεύθερη είναι η φύση της ψυχής!

Περισσότερα
11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ
Ορέστεια του Αισχύλου

Η Ορέστεια του Τερζόπουλου συνιστά ένα έργο διανοητικού και φιλοσοφικού βάθους, που κατορθώνει με τη συνταρακτική του ενέργεια να διευρύνει τα όρια της τέχνης, και να αφηγηθεί, να τελειώσει, την ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας.

17 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους

Ανδρομάχη του Ευριπίδη

Η Μαρία Πρωτόπαππα θα πάρει το σκηνικό της βάπτισμα στις 8 και 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, μία τραγωδία που παραμένει εκπληκτικά επίκαιρη.

21 & 22 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους

Αντιγόνη του Σοφοκλή

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αντιγόνη, την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή, και σε μια από τις
συναρπαστικότερες ηρωίδες στην ιστορία της δυτικής δραματουργίας.
23 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους
Δον Ζουάν

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Αθήνα, η παράσταση «Δον Ζουάν», με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, σε σκηνοθεσία της Λητούς Τριανταφυλλίδου, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα!
24 & 25 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους
Η λίμνη των κύκνων

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «Η Λίμνη των Κύκνων», παρουσιάζεται από το ROYAL CLASSICAL BALLET, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

28 & 29 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους

Περισσότερα
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει, από τη Συλλογή της, αφίσες θεατρικών παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ( ΚΘΒΕ) , προσκαλώντας σε μια περιγραφή ανάμεσα στους αφηγηματικούς τόπους των Αρχαίων Δραμάτων και στους πραγματικούς τόπους των θεάτρων, όπου ζωντάνεψαν ξανά.

Ο θεατρικός τόπος γίνεται μεταφορικά αυτός ο άτοπος τόπος της περιπλάνησης, όπου η πραγματικότητα και η μυθοπλασία, οι ηθοποιοί, οι ρόλοι, τα προσωπεία και οι θεατές συναντώνται σε μία περιπλάνηση νοημάτων, στην οποία η ταυτότητα των υποκειμένων εναλλάσσει θέσεις μέσω διαφόρων ταυτίσεων. μεταξύ αφηγηματικής και ρεαλιστικής πραγματικότητας. Οι αφίσες με τη σειρά τους, ως τεκμήρια, αποτελούν ένα τρίτο επίπεδο τόπου περιπλάνησης μεταξύ όλων αυτών των οπτικών γραφικών, νοηματικών, χωρικών και χρονικών αναφορών.

Περισσότερα
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας