Κόσμος Πολιτική

Εικόνες του θανάσιμου κινδύνου της εμπλοκής

Στο γράφημα με τους κύκλους φαίνεται ότι η χώρα μας, άρα και κρίσιμες υποδομές που παίζουν ενεργό ρόλο στις κινήσεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. η βάση της Σούδας), βρίσκονται «εντός βεληνεκούς» των ιρανικών πυραύλων.

Στα πλαίσια στρατιωτικών αναλύσεων για τους τύπους πυραύλων που χρησιμοποίησε το Ιράν και για το οπλοστάσιό του, το BBC επεξεργάστηκε ένα γράφημα που απεικονίζει το βεληνεκές που έχουν τα πιο προηγμένα όπλα του Ιράν.

Στο γράφημα με τους κύκλους φαίνεται ότι η χώρα μας, άρα και κρίσιμες υποδομές που παίζουν ενεργό ρόλο στις κινήσεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. η βάση της Σούδας), βρίσκονται «εντός βεληνεκούς». Μάλιστα, μόλις χτες, το Ιράν προειδοποίησε ότι αν οι σύμμαχοι του Ισραήλ παρέμβουν άμεσα, θα πρέπει να αναμένουν ότι τα συμφέροντα και οι βάσεις τους στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν «ισχυρή επίθεση»

Η δεύτερη εικόνα έρχεται από τη Λεμεσό της Κύπρου. Εκεί που οι κάτοικοι αντί για τα αστέρια το βράδυ της Τρίτης έβλεπαν ιρανικούς πυραύλους…

Είναι και αυτές οι εικόνες μια επιβεβαίωση ότι η συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας το Ισραήλ, που κατέχει παλαιστινιακά εδάφη  και τώρα θέλει να κατακτήσει και εδάφη του Λιβάνου, καθιστά τον ίδιο τον ελληνικό λαό στόχο πιθανών αντιποίνων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας