Κόσμος Ταξίδια

Τέξας: Δύο 81χρονες φίλες έκαναν τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες – Από την Ανταρκτική μέχρι την Αυστραλία

Δύο φίλες από το Τέξας είχαν την εμπειρία μιας περιπέτειας ζωής, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες. Η Σάντι Χέιζελιπ και η Έλι Χάμπι και οι δύο 81 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα στα σπίτια τους μετά από ταξίδι διάρκειας 2,5 μηνών που ξεκίνησε από την Ανταρκτική και τους οδήγησε στον Βόρειο Πόλο και στην Αυστραλία.

Η περιπέτεια που εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ξεκίνησε ως ιδέα το 2020, όταν οι δύο φίλες εργάζονταν και η Χέιζελιπ πρότεινε την ιδέα να ταξιδέψουν για τόσες μέρες όσες και η ηλικία τους.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους η Σάντι Χέιζελιπ, γιατρός, και η Έλι Χάμπι, φωτογράφος, καθώς ήταν σε ισχύ ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονταν με την COVID-19 στους περισσότερους από τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. «Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο» είπαν οι δύο γυναίκες, οι οποίες συναντήθηκαν πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής στη Ζάμπια και έγιναν καλές φίλες.

Το ταξίδι ξεκίνησε με πτήση με αεροπλάνο στην Αργεντινή στις 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλοίο 60 ατόμων για να διασχίσουν το Πέρασμα του Ντρέικ για να φτάσουν στη λιγότερο επισκέψιμη ήπειρο και να περπατήσουν με πιγκουίνους.

Από εκεί, η περιπέτεια τους οδήγησε στη Νήσο του Πάσχα για να δουν «τη μυστικιστική ομορφιά σε κάθε γωνιά» και τις πέτρινες κεφαλές ή Μοάι.

Καλύτερος προγραμματισμός και προϋπολογισμός λόγω αναβολής

Η διετής αναβολή επέτρεψε τον καλύτερο προγραμματισμό του προϋπολογισμού και τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν εξαιρετικές προσφορές για τα ξενοδοχεία τους.

Κοιμήθηκαν ακόμη και σε αεροδρόμια για να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους εγκαίρως. Τους τελευταίους τρεις μήνες, η Σάντι Χέιζελιπ και η Έλι Χάμπι ανέβηκαν σε καμήλες στην Αίγυπτο, συνάντησαν ελέφαντες στο Μπαλί, χόρεψαν στο Νεπάλ και απόλαυσαν το Βόρειο Σέλας στη Φινλανδία.

«Είμαστε και οι δύο ανεξάρτητες και πεισματάρες. Αλλά φαίνεται ότι επιτρέπουμε η μία στην άλλη να έχει χώρο» είπε η Χάμπι για την οποία το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού ήταν οι άνθρωποι που συνάντησαν στην πορεία.

«Λατρεύουμε όλα τα αξιοθέατα που είδαμε, αλλά αυτό που θυμόμαστε περισσότερο είναι οι άνθρωποι που γνωρίσαμε» είπε. «Γνωρίσαμε μερικούς από τους πιο υπέροχους, πιο ευγενικούς, φιλικούς ανθρώπους στον κόσμο. Απλώς έχουμε φίλους τώρα σε όλο τον κόσμο τους οποίους αγαπάμε πολύ» πρόσθεσε.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους υπήρξαν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο δρομολόγιο. «Μετά την αναχώρηση από το Νησί του Πάσχα, σχεδιάσαμε να πάμε στο Περού και να πάρουμε το τρένο για το Μάτσου Πίτσου» έγραψαν οι φίλες σε ανάρτηση στο ιστολόγιό τους. «Λόγω της πολιτικής βίας στο Περού και ειδικά στην περιοχή του Μάτσου Πίτσου, έπρεπε να ακυρώσουμε το ταξίδι μας εκεί» ανέφεραν.

Οι δύο φίλες πέρασαν από την Ινδία και επισκέφθηκαν το Ταζ Μαχάλ και συνέχισαν το ταξίδι για να δουν την εκπληκτική θέα στο Έβερεστ και στο όρος Φούτζι.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ήταν το τελευταίο μέρος της περιπέτειάς τους, μεταξύ άλλων ταξίδεψαν στο Σίδνεϊ και είδαν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στο Κουίνσλαντ, προτού επιστρέψουν στο Τέξας την 1η Απριλίου.

Για εκείνους που πιστεύουν ότι ήταν ένα ταξίδι που γίνεται μια φορά στη ζωή, οι δύο φίλες ήδη σχεδιάζουν το νέο εγχείρημα: «Σχεδιάζουμε άλλο ένα ταξίδι, όταν γίνουμε 82 το 2024» αποκάλυψε η Χέιζελιπ στο TODAY.

athensvoice

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας