Βέροια Ρεπορτάζ

Ξεκίνησε τη νέα χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς

Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, σήμερα στην Πλατεία Δημαρχείου της Πόλης, με συμμετοχή μικρών παιδιών που τα περισσότερα συνοδευόταν από τους γονείς τους.
Ο καιρός όμως δεν ήταν με το μέρος τους. Μόνο μερικούς χορούς επέτρεψε υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, γιατί στη συνέχεια ακολούθησε βροχή.

Κανείς τους όμως δεν το έβαλε κάτω. Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε κλειστό χώρο. Ήταν το πρώτο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το κάλεσμα που προηγήθηκε από το ΔΣ του Λυκείου και η έμφαση που δίνεται  στην παράδοση και στην πολιτιστική κληρονομιά. Μεταξύ των άλλων αναφέρεται:
“Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας σας περιμένει στην πλατεία Δημαρχείου για μια εναρκτήρια συνάντηση με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.  Μικροί και μεγάλοι χορευτές και φίλοι μας ελάτε να βρεθούμε,να πιαστούμε στον χορευτικό κύκλο για να ξεκινήσουμε τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών ώστε να μάθουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα ,για την ομαδικότητα, την επικοινωνία, την ευεξία την βελτίωση της διάθεσης μας την κοινωνικότητα!”
Το μουσικό παραδοσιακό σχήμα πλαισιώνονταν από τους: Βαγγέλης Τολίκας (νταούλι), Γιώργος Γκουτζιλίκας (κλαρίνο) και Αρίστος Γκουτζιλίκας (αρμόνιο).
Επίσης, να θυμίσουμε ότι τα μαθήματα χορού ξεκινάμε αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου με χοροδιδασκάλους τους:
 Ζωή Βεσυροπούλου, Γιώργο Κελεπούρη και Γιώργο Πίπιλα.
far
Φωτογραφίες: faretra.info
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας