Εκδηλώσεις Νάουσα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στον Λευκό Πύργο / Σάββατο 7 Σεπτέμβρη

Το Σωματείο καλεί τα μέλη, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στη Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια στις πολιτικές που για τα κέρδη των «επιχειρηματικών ομίλων» έχουν βάλει στόχο τις συντάξεις μας, την υγεία, την κοινωνική μόρφωση των παιδιών μας, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, έχουν βάλει στόχο την ίδια μας τη ζωή.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και είμαστε αντίθετοι στην παραλογία της κυβέρνησης να αυξήσει πάλι τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησης που θα συνοδευτούν με νέα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης λόγο του δημογραφικού.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το δημογραφικό πρόβλημα ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που στόχο είχαν τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.  Ήταν συνειδητή επιλογή, ήταν απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου να ιδιωτικοποιηθεί γιατί τους ήταν κόστος και να την παραδώσουν στα νύχια των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών.

Το δημογραφικό πρόβλημα ξεκίνησε όταν συνειδητά άρχισε να καταργείται η δουλειά με δικαιώματα, το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, που αντικαταστάθηκαν από τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις μόνιμης εργασίας, που δημιούργησαν την αλλαγή στον συσχετισμό στη λειτουργία στο θεμέλιο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης που ήταν η αλληλεγγύη γενεών για να λειτουργεί το συνταξιοδοτικό σύστημα που για κάθε συνταξιούχο συνέφεραν ασφαλιστικές εισφορές 4 εργαζόμενοι και σήμερα σιγά σιγά φθάνει η αναλογία 1,25 εργαζόμενοι για κάθε συνταξιούχο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ

Δεν θέλουν να λύσουν το δημογραφικό.  Αντί να μειώσουν τα όρια ηλικίας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αυτοί τα αυξάνουν και ακόμα χειρότερα αφού μας πετσόκοψαν τις συντάξεις, μας στέλνουν στη δουλειά τη στιγμή που χιλιάδες νέοι ψάχνουν για δουλειά.  Μόνο το 2024 γύρισαν για εργασία 180.000 συνταξιούχοι και το 2025 αναμένεται να φθάσουν τις 250.000 και συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική που αντί να γίνονται προσλήψεις, ψήφισαν νόμο μία επιχείρηση να έχει το δικαίωμα να βάλει τον εργαζόμενο να δουλεύει έως και 13 ώρες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη. Οι αυξήσεις πάλι στα φάρμακα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στο ρεύμα, στη θέρμανση, έρχεται χειμώνας, κάνουν την ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη την στιγμή που οι συντάξεις είναι μειωμένες και καθηλωμένες στο ίδιο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία και χωρίς τα δώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, δίνουμε βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε αυξήσεις στις συντάξεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, αποκλειστική δημόσια και δωρεάν υγεία, το φάρμακο να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τα λεωφορεία αναχωρούν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ώρα 3μ.μ. από την πύλη του πάρκου.

Δηλώσεις Συμμετοχής: 6945145993

Φωτογραφία αρχείου
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας