Κοινωνία Υγεία

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Νοσοκομείου Σάμου / Η ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών

Εν μέσω σφοδρών καταγγελιών για σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή απόψε την παραίτηση της διοικήτρια του ιδρύματος, μετά και από το εγκεφαλικό που υπέστη προ ημερών η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου.

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου, το νοσοκομείο λειτουργεί με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, καθώς το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει.

Η ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών

Η ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου επισημαίνει πως η κατάσταση στο ΓΝ του νησιού καθίσταται «όλο και χειρότερη», επισημαίνοντας πως όλα τα τμήματα «λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση».

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών.

Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί.

Αντιθέτως και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού, ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με την συναίνεση όλων των υπευθύνων στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο.

Το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει. Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει κάντε κάτι άμεσα».

Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας

πό την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει ότι έκανε δεκτή χθες την παραίτηση της διοικήτριας και επαναλαμβάνει (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) τα δραματικά προβλήματα ελλείψεων παρότι έχουν γίνει διαγωνισμοί την τελευταία τετραετία αλλά μένουν άγονοι λόγω μη ενδιαφέροντος. Υποστηρίζει επίσης πως οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα

Συγκεκριμένα για την παιδιατρική κλινική ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι σε αυτή υπηρετούν:

1 μόνιμη παιδίατρος, η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Τζάνειο
1 ιδιώτης παιδίατρος με δελτίο παροχής υπηρεσιών υγείας (μπλοκάκι)
1 ειδικευόμενη ιατρός μετακινημένη από το ΠΓΝ “Αττικόν”. Μια επιπλέον ειδικευόμενη ιατρός θα μετακινηθεί από τις 24/8..

“Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη”, ανέφερε ακόμα ο υπουργός ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα επισκεφθεί μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τη Σάμο αύριο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας