Ελλάδα

Τραγωδία στη Χαλκιδική: 19χρονος σκοτώθηκε σε παιχνίδι λούνα παρκ

Ένας 19χρονος έχασε την ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όταν έπεσε από το παιχνίδι στο οποίο επέβαινε.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του στην περιοχή. Υπο αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες, έπεσε από το παιχνίδι του λούνα παρκ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούστηκε ένας θόρυβος πριν σωριαστεί στο έδαφος.

O άτυχος νεαρός ανέβηκε με τον ένα αδερφό σε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες, το επονομαζόμενο και «Crazy Dance». Λίγο αφότου ξεκίνησε η βόλτα κι ενώ το παιχνίδι κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, το κάθισμά τους έσπασε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 19χρόνο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπίστωσαν οι γιατροί ότι ήταν ήδη αργά και ο 19χρονος είχε καταλήξει, παρά τις προσπάθειες των διασωστών να τον κρατήσουν στη ζωή.

 

«Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» ανέφερε ο αδερφός του άτυχου νεαρού, συνεχίζοντας πως «σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα μου κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου», περιέγραψε τις στιγμές της τραγωδίας ο αδερφός του 19χρονου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, όπου δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια η επιχείρηση, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε αναρμόδιος, μιλώντας στο ΕRTNEWS: «Πάνω από 20 χρόνια υπάρχει το λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λούνα παρκ, δεν έχω άποψη… Δε γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος, εγώ έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια, ενώ το λούνα παρκ είναι εδώ πάνω από 20».

H Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε στο Newsbomb.gr για το καθεστώς αδειοδοτήσεων τέτοιων επιχειρήσεων: «Αυτά τα λούνα παρκ δεν παίρνουν άδειες, παίρνουν γνωστοποιήσεις. Ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ κάθε χρόνο παίρνει γνωστοποίηση από τον Δήμο, ωστόσο φέτος δεν πήρε καμία γνωστοποίηση, δεν ρώτησε κανέναν, απλά το έστησε. Τα μηχανήματα δεν ήταν αδειοδοτημένα. Ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων καιρό πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα».

Προκαταρκτική έρευνα για τη νέα τραγωδία στην περιοχή διεξάγει το ΑΤ Κασσανδρείας. Αναμένεται πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο χώρος έχει σφραγιστεί και αποκλειστεί.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας