Βέροια Θέατρο Κοινωνική ζωή Πολιτισμός

Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπης Ιντζεβίδης, ο αγωνιστής για το δίκιο, ο εργάτης του Ποντιακού Θεάτρου

Έφυγε χθες από τη ζωή ο Λάμπης Ιντζεβίδης, προσωπικότητα που σφράγισε με το ταλέντο  και την παρουσία του  τις θεατρικές δραστηριότητες της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και τιμήθηκε απ΄αυτήν για την προσφορά του.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό ο Λάμπης. Ο Λάμπης ήταν και ένας αγωνιστής της ζωής, ένας αγωνιστής για το δίκιο.

Από φτωχή οικογένεια προσφύγων ξενιτεύεται στη Γερμανία ως εργάτης και επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετέχει στους αγώνες γα το δίκιο του λαού, ενταγμένος στις γραμμές του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του θυμούνται τη σοβαρότητα, την ευθύτητα, την εργατικότητα, αλλά και το αθόρυβο του χαρακτήρα του, που μόνο την εκτίμηση και τη συμπάθεια προκαλούσε στον αγαπημένο του χώρο.

Και όχι μόνο στο χώρο του ΚΚΕ. Ο Λάμπης είχε την αγάπη και την εκτίμηση της κοινωνίας της πόλης του. Κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό!

Αλλά και η Εύξεινος Λέσχη, που τον τίμησε στο Χώρο Τεχνών για όσα πρόσφερε στην ποντιακή θεατρική σκηνή, ζύγισε σωστά την προσφορά του.

Ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Χαράλαμπος Καπουρτίδης, είπε γι’ αυτόν, όταν επισκεφτήκαμε τη Λέσχη, για να πάρουμε τη συνέντευξη του Λάμπη:

“Ο Λάμπης είναι θεατράνθρωπος! Είναι αυτός που έδωσε πνοή στο Ποντιακό  Θέατρο, εδώ στην πόλη μας. Ο άνθρωπος που παίζοντας συμπύκνωσε στο πρόσωπό του το χαρακτήρα της φυλής. Αυτός που αφιέρωσε χρόνια από τη ζωή του για να είναι πάντα εδώ. Πάντα συνεπής και λεπτολόγος, ταλαντούχος και βοηθός μας ακόμη και τώρα, που καταθέτει την άποψή του. Το κωμικό του ταλέντο θα μπορούσε να συγκριθεί με το ταλέντο μεγάλων ηθοποιών μας, απλά σ’ εκείνον δε δόθηκε η ευκαιρία να περάσει τα σύνορα του τόπου. Η Εύξεινος Λέσχη και όλοι μας του οφείλουμε πολλά”.

Αντιμετωπίζοντας την αρρώστια ο Λάμπης με σθένος και στωικότητα έφυγε από τη ζωή με το κατευόδιο της αγάπης και της εκτίμησης όλων.

Τα συλλυπητήρια της Φαρέτρας στην οικογένειά του.

Δήμητρα Σμυρνή

……………….

Συνέντευξη του Λάμπη Ιντζεβίδη στη Φαρέτρα τον Δεκέμβριο του 2023

Λαμπριανός Ιντζεβίδης. Μια ζωή αφιερωμένη στο Ποντιακό Θέατρο / συνέντευξη στη Δήμητρα Σμυρνή

……………………..

banner-article

Ροη ειδήσεων