Βέροια Πολιτισμός

Αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας στη Μυροβόλο Χίο

Μια ομάδα από χορευτές και φίλους του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας επισκεφθήκαμε το υπέροχο νησί της Χίου συμμετέχοντας στο τοπικό φεστιβάλ που για 7η φορά έλαβε χώρα. Οι χορευτές, μαζί με άλλους παραδοσιακούς συλλόγους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πήραν μέρος στο μεγαλύτερο συρτό του Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι και την επόμενη παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία  κλέβοντας τις εντυπώσεις γι άλλη μια φορά .
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν πλούσιο . Από το πρωί ξεκινούσε η ξενάγηση μέχρι αργά το  απόγευμα. Οι χορευτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΛΕΒ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο μέρος του ξεχωριστού αυτού νησιού , του γεμάτου χρώματα, αρώματα, γεύσεις , αντιθέσεις, χαμογελαστούς ανθρώπους, ευγενικούς και φιλόξενους. Μαζί με τις βουτιές στα κρυστάλλινα νερά, βουτήξαμε στην πλούσια ιστορία του τόπου. Από τα μεσαιωνικά σοκάκια των Μεστών,με την επιβλητική εκκλησία των Αρχαγγέλων,  στην Νέα Μονή Καρυων , από τα μαστιχόδεντρα στο Πυργί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, από τον Αναβατο στη Βολισσό και  από εκεί στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας.  
Τόσες είναι οι ομορφιές της μυροβόλου Χίου που δεν τελειώνουν σε ένα ταξίδι.
Γεμάτοι εικόνες ,  εντυπώσεις και ευχαρίστηση για την εκπλήρωση της αποστολής επιστρέψαμε , με την ευχή και την προσμονή για τα επόμενα !!!
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία άοκνα συμμετείχαν στην αποστολή, θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους χορευτές που πάντα γεμάτοι κέφι παρά τη ζέστη, έδωσαν ψυχή χορεύοντας και κλέβοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, τους φίλους που μας έδωσαν την χαρά να συμμετέχουν στην αποστολή στηρίζοντας τους χορευτές μας και το χοροδιδάσκαλο του Λυκείου κ. Γιώργο Κελεπούρη που αγόγγυστα, γεμάτος κέφι πάντα ενθαρρύνει και στηρίζει τους χορευτές μας και το Λύκειο.

Το Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων