ART Γράμματα & Τέχνες Πολιτισμός

Nina Grighel. Η αυτοδίδακτη Ρωσίδα ζωγράφος και ο μαγικός της κόσμος

Με επιδόσεις στην τέχνη της φωτογραφίας και αναπτύσσοντας ένα ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική, παρόλο που είναι αυτοδίδακτη, η Nina Grighel αποτυπώνει με τη ζωγραφική της έναν φανταστικό μαγικό κόσμο, όπου εισάγει τον θεατή αβίαστα.

Γεννημένη το 1979 στη Ρωσία, η ζωγράφος δίνει στον κόσμο που την περιβάλλει ένα άλλο περιεχόμενο, ξεφεύγοντας από τον ρεαλισμό του και μεταμορφώνοντάς τον σ’ ένα ταξίδι μέσα από τη φαντασία.

Συνήθως οι φιγούρες της είναι γυναικείες ή παιδικές, όπου η τρυφερότητα και το συναίσθημα γενικά είναι περισσότερο έκδηλο, μεγεθύνοντάς το με τις δικές της απεικονίσεις των προσώπων, όπου συμμετέχουν ζώα, που συμβολίζουν την αθωότητα.

Πολλές φορές χρησιμοποιείται ως σύμβολο το κουνελάκι, άλλοτε το άλογο, το ψάρι, το πιστό χαριτωμένο σκυλί και κάποτε ένα μικρό πρόβατο. Θυμίζοντας τον κόσμο των παραμυθιών και ειδικά την “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, η  Grighel αποτυπώνει τις μορφές της με μια έκδηλη απορία για τον κόσμο, όπου ζουν και με μια ολοφάνερη τάση φυγής μέσα από τη φαντασία.

Τα χρώματά της είναι διαυγή, ζωντανά, έτσι όπως ταιριάζουν σ’ έναν μαγικό αφηγηματικό κόσμο.

Το έργο της είναι γνωστό όχι μόνο στην πατρίδα της, με εκθέσεις και θετικότατες  κριτικές γι’ αυτό, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

( Φωτογραφίες των έργων από: artmajeur)

………………………..

…………………………………..

 

banner-article

Ροη ειδήσεων