Υγεία

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; Δύο «αθώες» συνήθειες που… κλέβουν την ενέργειά σας

Αν βρίσκεστε σε μια διαρκή ληθαργική διάθεση και νιώθετε τα επίπεδα ενέργειάς σας να σας εγκαταλείπουν, καλό είναι να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Πράγματι, ο παράγοντας διατροφή μπορεί να αποτελεί τον λόγο που τα επίπεδα της ενηργικότητάς σας είναι πεσμένα, ενώ συχνά ορισμένα δημοφιλή διατροφικά συστατικά περιβόητα για τις τονωτικές τους ιδιότητες, μακροπρόθεσμα, υπονομεύουν την υγεία.

Η πιστοποιημένη διαιτολόγος Shyla Cadogan παρουσιάζει τα δύο συχνότερα διατροφικά λάθη που κλέβουν την ενεργητικότητά σας.

  • Κατανάλωση πολλών ενεργειακών ποτών

Τα  ενεργειακά ποτά , δημοφιλή ανάμεσα στους εφήβους και τους νέους, περιέχουν καφεΐνη, ζάχαρη, υψηλές ποσότητες βιταμινών Β και αμινοξέων, όπως η ταυρίνη, συστατικά που ανεβάζουν άμεσα τα επίπεδα ενέργειας , εντούτοις μελλοντικά, έχουν συσχετιστεί με κινδύνους για την υγεία.

Η περιεκτικότητα σε ζάχαρηαυξάνει ταχύρρυθμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμαπροσφέροντας στιγμιαία άμεση τόνωση, πριν οδηγήσει σε μείωση της ενεργητικότητας και συνεπώς σε εξάντληση του οργανισμού.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μην επιλέγετε ενεργειακά ποτά που περιλαμβάνουν παραπάνω από 80-85 mg καφεΐνης (1 φλιτζάνι καφέ).

  • «Δίψα» για γλυκά

Τα μπισκότα, τα ντόνατ ή οι καραμέλες όντως μας κρατούν δραστήριους, αλλά μόνο για μια με δύο ώρες. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και ανεβάζουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά μετά την ταχεία άνοδό της, ακολουθεί η εξίσου γρήγορη πτώση της. Οι ανισορροπίες στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι η κύρια αιτία των ασταθών επιπέδων ενέργειας. 

Πηγή: ygeiamou

Photo By Pixabay

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας