Βέροια Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια

Δήμητρα Τρυπάνη – “Διδυμάνες”: ένα απρόσμενο & εντυπωσιακό φινάλε της βραδιάς μετά το φινάλε της… παράστασης

Δε χρειάζεται να ξαναπούμε εδώ το πόσο εντυπωσίασε και συγκίνησε χθες η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας “Διδυμάνες”, στο Θέατρο Άλσους “Μελίνα Μερκούρη” της  Βέροιας. Έχουν ήδη ειπωθεί.

Πρέπει όμως να σχολιαστεί το απρόσμενο  φινάλε που έδωσε στη χθεσινή βραδιά η συνθέτης Δήμητρα Τρυπάνη, η οποία είχε αναλάβει το εκπληκτικό μουσικό μέρος της παράστασης. 

Ενώ η παράσταση τελείωσε μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων και “Μπράβο” και οι συντελεστές της ανέβηκαν στη σκηνή να χαιρετήσουν, η Δήμητρα Τρυπάνη ζήτησε λίγο χρόνο από το κοινό, για να δείξει πώς το μουσικό μέρος διδάχτηκε και έφτασε στο σημείο να εντυπωσιάσει και να συγκινήσει.

Και ήταν ένα απρόσμενο μάθημα με μαθητές το κοινό του θεάτρου. Στις θέσεις του αυτό, στη σκηνή αυτή, ο γυναικείος χορός κάτω από τη σκηνή κι αυτή να διδάσκει ρυθμό, ήχο… Και να σειέται ολόκληρος ο χώρος του Θεάτρου από ένα κοινό που ανταποκρίθηκε άμεσα και λειτούργησε σαν ένας άνθρωπος… Πώς τα κατάφερε; Τι δασκάλα!

Όταν τέλειωσε κι αυτό το δεύτερο φινάλε, ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει. Από τη μια ο θαυμασμός για την παράσταση και τον φοβερό επαγγελματισμό όσων συμμετείχαν κι από την άλλη το δέσιμο με τη μουσικό μέσα από το μάθημά της, δημιούργησε πηγαδάκια, όπου ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση ήταν διάχυτα.

Ανεπανάληπτη βραδιά!

……………………….

far

Φωτογραφίες: faretra.info

…………………….

Για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια:

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: “Διδυμάνες” / Όταν η ποίηση του Λόγου, της Μουσικής και της Θεατρικής Δράσης συναντιούνται σε μια έξοχη παράσταση!

banner-article

Ροη ειδήσεων