Κόσμος Σκίτσα Χιουμοριστικά

Οι γελοιογράφοι σχολιάζουν: Εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, “Αλλαγή;”

Η κάλπη στο Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλε ξεκάθαρο νικητή και αυτός είναι ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ. Ο ίδιος δήλωσε μετά την ιστορική νίκη και επιστροφή του κόμματός του στη Ντάουνινγκ Στριτ:

Τα καταφέραμε! Εσείς κάνατε εκστρατεία γι’ αυτό, εσείς αγωνιστήκατε γι’ αυτό, εσείς ψηφίσατε γι’ αυτό. Η αλλαγή ξεκινά τώρα. Και για να είμαι ειλικρινής είναι μια υπέροχη αίσθηση. Τεσσεράμισι χρόνια δουλειάς για την αλλαγή του κόμματος. Και αυτό έγινε: ένα αλλαγμένο Εργατικό κόμμα, έτοιμο να υπηρετήσει τη χώρα μας, έτοιμο να επαναφέρει τη Βρετανία στην υπηρεσία της εργατικής τάξης.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 326 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων: δηλ. την πλειοψηφία.

Και τα σκίτσα της ημέρας εστιάζουν στον νικητή των εκλογών, Κιρ Στάρμερ και τον ηττημένο, Ρίσι Σούνακ.

Παραδόθηκε…, του Peter Brookes. Το βάζο Μινγκ παραπέμπει στην πολιτική «Ming Vase» που υιοθέτησε πρώτος για το κόμμα των Εργατικών ο Τόνι Μπλερ και οικειοποιήθηκε εκ νέου ο Κιρ Στάρμερ. Δηλαδή να έχεις στα χέρια σου κάτι τόσο πολύτιμο και να κινείσαι πάνω σε ένα πολύ ολισθηρό δρόμο.  

Αλλαγή; Αναρωτιέται ο Dave Brown

Η ημέρα της Απόφασης ήταν η ημέρα της φυγής για τον Ρίσι Σούνακ, του Peter Brookes

Η τελευταία κυβερνητική δουλειά… του Oliver Schopf, Αυστρία

‘Go to the dogs’ αγγλική έκφραση για όταν μια κατάσταση πάει κατά διαόλου… του Ben Jennings. «Κλασικά κατηγορούν εμάς για τα δικά τους χάλια».

banner-article

Ροη ειδήσεων