Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική Σχόλια

Αυγενάκης και… αυγενάκηδες!

Το είδαμε κι αυτό, να δέρνεται υπάλληλος αεροδρομίου(!), γιατί ο κ. βουλευτής (πρώην υπουργός) έχασε το αεροπλάνο…

Δικαίως έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, δικαίως διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, δικαίως, γιατί έτσι ικανοποιείται και το περί δικαίου κοινό αίσθημα. Δικαίως, δικαίως… Όχι όμως και από το κόμμα εξακολουθεί να είναι μέλος της ΝΔ.

Όμως, τα ΜΜΕ μάλλον βλέπουν μονόπαντα. Πόσα είναι αυτά που πληροφόρησαν και πόσοι απ΄ εμάς το γνωρίζουμε για την προσπάθεια, πριν λίγες μέρες, έξωσης διακεκριμένης αθλήτριας ΑμΕΑ και της οικογένειάς της στη Μάνδρα Αττικής, γιατί το σπίτι τους το έβγαλαν οι τράπεζες σε πλειστηριασμό;

Αυτό όμως δεν αποτελεί είδηση. Στο απυρόβλητο όλοι -και η πολιτική τους- όσοι συνετέλεσαν να φτάσουμε ως εδώ.

Προφανώς δεν θεωρείται χαστούκι γι’ αυτούς, τις χιλιάδες, που τους άρπαξαν τα  σπίτια και τους πέταξαν στους δρόμους, όχι από τον Αυγενάκη, αλλά από τους… αυγενάκηδες.

Δε θεωρείτε χαστούκι η βία των αστυνομικών σε εκείνους που συμπαραστέκονται, σ’ όσους με βία αρπάζουν τα σπίτια τους οι τράπεζες εξαιτίας των αυγενάκηδων.

Δεν θεωρείται χαστούκι όταν περισσότερα από 2,6 εκ. ή το 26,1% πολίτες που κατοικούν σε αυτή τη χώρα κινδυνεύουν  από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό! (ΕΛΣΤΑΤ). Κι εδώ δεν σήκωσε χέρι ο… Αυγενάκης.

Δε θεωρείται χαστούκι σε εκατομμύρια ασφαλισμένους η αρπαγή -το κούρεμα- δισεκατομμυρίων ευρώ από τα ταμία τους, για να δοθούν στις τράπεζες, όχι από τον Αυγενάκη, αλλά από τους αυγενάκηδες και πάλι, (τώρα ισχυρίζονται ότι τα ταμεία δεν έχουν).

Δε θεωρείται θανατηφόρο χαστούκι, οι χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων. Λόγω μνημονίων, (βλέπε στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ), μια μικρή πόλη χανόταν κάθε χρόνο. Προφανώς , όχι εξαιτίας του Αυγενάκη, αλλά εξαιτίας των  αυγενάκηδων.

Δε θεωρείται χαστούκι στον ελληνικό λαό, με εξαίρεση κάποιων χιλιάδων εκλεκτών που θησαυρίζουν, και δεν μιλούν γι’ αυτό τα λαλίστατα κατά τα άλλα ΜΜΕ, τη μετατροπή της χώρας μας σε αφρικανική αποικία επί ευρωπαϊκού εδάφους. Και πάλι προφανώς όχι από τον Αυγενάκη, αλλά από τους αυγενάκηδες!

Σαν τον Αυγενάκη, λοιπόν, δε τους ενδιαφέρει αν θυσιάσουν πολλούς -εξάλλου έχουν άφθονους- αρκεί πάντα να μένουν στο απυρόβλητο οι αυγενάκηδες και η πολιτική τους!

Τεύκρος

Εκτός ΝΔ ο Αυγενάκης / δεν παραδίδει την έδρα του

Πώς ο λαός θα σώσει τα σπίτια του λαού από τράπεζες και funds; / γράφει ο Τεύκρος

 

banner-article

Ροη ειδήσεων