Τοπικά

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου – Ράχης σε Ισπανία και Ισλανδία μέσω προγράμματος Erasmus

Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024 η εκπαιδευτικός ΠΕ70 του σχολείου μας, Γεωργία Τσουμίτα, συμμετείχε μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA122 στη δράση κινητικότητας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η σειρά μαθημάτων που παρακολούθησε είχε τίτλο: «A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom».

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από άλλες 4 χώρες της Ευρώπης: Ρουμανία, Πολωνία, Σουηδία και Κύπρο.

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ήταν όλες βιωματικές, πολύ ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές… υποστηρίζοντας επάξια τον τίτλο του προγράμματος. Στόχος ήταν να εμπλουτίσουμε το εκπαιδευτικό μας ρεπερτόριο με πιο σύγχρονες και χαρούμενες μεθόδους διδασκαλίας που λαμβάνουν υπόψη τα ενδιαφέροντα των μικρών μαθητών/τριών, έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για μάθηση.

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα ήταν το μεσημεριανό μάθημα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας (MNAC=Museu Nacional d’Art de Catalunya) καθώς και οι υπαίθριες δραστηριότητες στο πάρκο Montjuic.

Η τελευταία ημέρα αφιερώθηκε σε πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη, η οποία διαθέτει πλούσια καλλιτεχνική ιστορία (π.χ. Picasso, Miro, Gaudi, Dali κλπ) καθώς και στην ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τους άλλους συμμετέχοντες του προγράμματος -με τους οποίους αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις- και την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης από την εκπαιδεύτριά μας Maria del Monte του οργανισμού Europass Teacher Academy.

Ήταν μια υπέροχη, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική εμπειρία!

Ισπανία – Βαρκελώνη

Επίσης, από τις 16 Ιουνίου 2024 έως τις 22 Ιουνίου 2024 οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου – Ράχης  Παρίση Μαρία και Κουμενίδου Αλίκη συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus + στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Το πρόγραμμα είχε τίτλο ‘Outdoor Learning’ – Smart Teachers Play More.

 Στόχος των μαθημάτων ήταν οι εκπαιδευτικοί ,μέσω βιωματικών ασκήσεων, να μάθουν και να μπορούν να εντάξουν στη διδασκαλία τους κινητικά και άλλα παιχνίδια μέσα και έξω από την τάξη, ώστε να επιτυγχάνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους του κάθε μαθήματος.

  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν διάφορους τρόπους ,ώστε να κάνουν το μάθημα πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους/ τις μαθητές/ τριες κυρίως μέσω του παιχνιδιού. Είναι αξιοσημείωτο πως στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού,διαπιστώθηκε ότι με μικρές τροποποιήσεις στο καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου, το μάθημα γίνεται πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.

  Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το φυσικό περιβάλλον , την ιστορία και τον πολιτισμό της Ισλανδίας καθώς και η συναναστροφή τους με άλλους εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (Ιταλία, Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία).

Ισλανδία – Ρέικιαβικ
Ισλανδία – Ρέικιαβικ
banner-article

Ροη ειδήσεων