Κόσμος

Politico: Τα τρία συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία – Ισχυρή Λεπέν πληγωμένος Μακρόν

Τα πρώτα συμπεράσματα από το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο στη Γαλλία, έβγαλε το Politico.

H ιστοσελίδα κάνει λόγο για μια ακροδεξιά που πλέον είναι πιο ισχυρή από ποτέ στην ιστορία της και πως η εικόνα του πρώτου γύρου προϊδεάζει για απόλυτη πλειοψηφία την επόμενη Κυριακή.

Το δεύτερο είναι η… καταστροφή του Μακρόν, ενώ κάνει λόγο και για το πώς αναμένεται να χωριστούν τα στρατόπεδα στον β’ γύρο και αν θα καταφέρουν να κόψουν από την Λεπέν τις 289 έδρες.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα του Politico:

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) έλαβε το 33,5% των ψήφων και ήρθε πρώτος. Βελτίωσε το ήδη ιστορικό του αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας την επόμενη εβδομάδα είναι πλέον εφικτή.
Μεγαλύτερος χαμένος της βραδιάς ο Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοί του, αφού θα χάσει δεκάδες από τις 250 έδρες που κατέχει σήμερα στην Εθνοσυνέλευση.
Τρεις υποψήφιοι έχουν περάσει σε εκατοντάδες εκλογικές περιφέρειες, με τον Μελανσόν να έχει ήδη δηλώσει ότι θα ζητήσει από όσους δικούς του υποψηφίους τερμάτισαν στην τρίτη θέση να αποσυρθούν από την κούρσα για να νικήσουν το RN. Ενώ ο κεντρώος συνασπισμός δεν έχει ακόμη δώσει σαφείς οδηγίες, η απόφασή του θα επηρεάσει έντονα την ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.

banner-article

Ροη ειδήσεων