Βέροια Τοπικά

Διήμερο συμμετοχής του «Έρασμου» σε δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε Γιαννιτσά και Μεθώνη

Ένα σημαντικό διήμερο συμμετοχής του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» σε δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, στα Γιαννιτσά αλλά και στη Μεθώνη ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα ο «Έρασμος» συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου , με το δικό του περίπτερο, στο 1ο CONNECT PELLA FESTIVAL της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, με εξαιρετική επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή κόσμου κάθε ηλικίας, στον κεντρικό Πεζόδρομο της Πλατείας ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά, με αφορμή τον εορτασμό του ενός έτους λειτουργίας των στεγαστικών δομών, του Ξενώνα Εφήβων CONNECT INN και Οικοτροφείου Ενηλίκων CONNECT SUPPORT. Το περίπτερο του «Έρασμου», μεταξύ δεκάδων φορέων και Συλλόγων αντικειμένων κοινωνικής αναφοράς και δραστηριοποίησης, πλαισίωσαν η Υπεύθυνη Έργου και Συντονίστρια της δομής Παρασκευή Γούλα, η Ψυχολόγος Ευμορφία Μήτσιου, η Κοινωνική Λειτουργός Ολυμπία Λαζαρίδου και η Φροντίστρια του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής Καίτη Παπαδοπούλου. Το περίπτερο επισκέφθηκαν δεκάδες μικρά και μεγάλα παιδιά από την πόλη των Γιαννιτσών που έγραψαν, ζωγράφισαν και φόρεσαν μπλουζάκια με συνθήματα κατά της βίας και υπέρ της αγάπης και του σεβασμού. Παράλληλα το κοινό μας ενημερώθηκε για το έργο του Συλλόγου μέσα από τη διανομή εντύπου υλικού αλλά και συζήτησης με τις εργαζόμενες της δομής.

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης Πιερίας, με οικοδεσπότες και συνδιοργανωτές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των «Απανταχού Μεθωνιωτών» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Ν. Αγαθούπολης «Οι Αγάθωνες», ο «Έρασμος» συμμετείχε στη δράση με τίτλο: «Η αγάπη δεν πονάει. Σταμάτα τη βία τώρα -Ενδοοικογενειακή βία μύθοι και αλήθειες της διπλανής πόρτας». Οι θεματικές της εκδήλωσης εστίασαν στο ρόλο της Αστυνομίας, με τις νέες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που εγκαινιάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσα από τα Γραφεία Αντιμετώπισης του προβλήματος και στην παρουσίαση του έργου του «Έρασμου», σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και των μορφών της. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωργία Φωστηροπούλου, που μίλησε για τη 18ετή πορεία του «Έρασμου» και την αξία του εθελοντισμού, ενώ η Κοινωνική Λειτουργός της δομής Ολυμπία Λαζαρίδου μίλησε αναλυτικά για τις δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και για τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής. Τέλος η Ψυχολόγος της δομής Ευμορφία Μήτσιου απάντησε σε ουσιαστικές ερωτήσεις του κοινού σε ανοιχτό διάλογο που ακολούθησε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας