Πολιτική Συν & Πλην Σχόλια

Το TikTok, οι τρεις γραβάτες και οι… Ευρωεκλογές!

Παρακολουθήσαμε τα αποτελέσματα των εκλογών, σκεφτήκαμε, αισθανθήκαμε, συμπεράναμε. Αλλά μερικά γεγονότα πραγματικά ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Στην Ελλάδα ξέραμε τη δύναμη που έχει η τηλεόραση και φυσικά το Υoutube με το Tik Tok του. Άλλωστε χρησιμοποιήθηκε κι από πολιτικούς αρχηγούς, που μυρίστηκαν τη δύναμή του.

Τα αποτελέσματα της δύναμης της τηλεόρασης πάνω στον κόσμο φάνηκαν με την πρωτιά του Γιώργου Αυτιά και με την εκλογή της Ελεωνόρας Μελέτη. Αναμενόμενο, αφού γι’ αυτό επιλέχθηκαν από το κυβερνών κόμμα, που βασίστηκε στη δημοτικότητά τους, όχι στις απαιτούμενες γνώσεις τους για μια τέτοια θέση. Και ως εδώ προβλέψιμα όλα.

Το να πάρει όμως 20% στην Κύπρο, αρχηγός κόμματος γενόμενος, χωρίς μέχρι τώρα εκλογικό βιβλιάριο, χωρίς να έχει ιδέα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ομολόγησε, ο TikToker – YouTuber  Φειδίας Παναγιώτου, αυτό είναι πέρα από κάθε φαντασία!

Μάλιστα εμφανίστηκε στους οπαδούς του φορώντας τρεις γραβάτες, κοστούμι και σορτσάκι! Σαφώς και γελοιοποιούσε με τον τρόπο αυτό την πολιτική ζωή  και τους πολιτικούς έτσι, όπως είθισται να παρουσιάζεται από τους εκπροσώπους της. Σαφώς και απευθυνόταν  στο νεανικό κοινό των 18 με 25, αλλά…

Το αλλά είναι τραγικό! Πέρα από την αποχή,  η οποία χτύπησε κόκκινο, οι νέοι με τέτοιου είδους συμπεριφορές επιλέγουν να “βγάζουν τη γλώσσα” στο Σύστημα, αλλά δεν αγωνίζονται να το αλλάξουν.

Και το Σύστημα είναι εκείνο που τους στερεί το μέλλον τους, που στήνει τις Συμπληγάδες.

Τα νέα παιδιά, όμως, σε ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν σ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων τους, χωρίς να καταλαβαίνουν πως αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς και αντίδρασης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μια καλά στημένη παγίδα από το ίδιο το Σύστημα, που τους θέλει αμέτοχους.

Υπάρχει και ο πραγματικός κόσμος γύρω μας, αυτός της ακρίβειας, της ανεργίας, των πολέμων, που δεν ξέρουμε πότε θα παρασύρουν κι εμάς στην επικίνδυνη πορεία τους. Δεν είναι όλα η ύπνωση του TikTok και οι αστέρες της απαστράπτουσας τηλεόρασης. Ο κόσμος γύρω μας είναι σκληρός και ιδιαίτερα για τους νέους και το μέλλον τους.

Λοιπόν, πού μας οδηγούν;

far

………………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας