Ελλάδα Κοινωνία

Εκπρόσωπος εργαζομένων: «ασφυκτικός έλεγχος» και «συνθήκες ομηρίας» στην ΕΡΤ / μ’ αφορμή τη συνέντευξη Καρυστιανού

Ο δημοσιογράφος κ. Δάρρας κάνει λόγο για «ασφυκτικό έλεγχο» και «συνθήκες ομηρίας» εργαζομένων στην ΕΡΤ / Απάντηση ΕΡΤ στην Καρυστιανού

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου «Τέμπη 23-2-2023» καλύφθηκε από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ όμως το υλικό δεν αξιοποιήθηκε, υποστηρίζουν δημοσιογραφικοί κύκλοι του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Από το υλικό της εκδήλωσης, μεταδόθηκε απόσπασμα μόλις 10 δευτερολέπτων και αφορούσε  σε δήλωση της  προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση. Η δήλωση Κωνσταντοπούλου, τονίζεται από τις δημοσιογραφικές πηγές ότι «έπαιξε» στο πλαίσιο προβολής προεκλογικής προβολής αρχηγών κομμάτων. Το βίντεο αυτό με δηλώσεις πολιτικών, όπως υποστηρίζεται από τους ίδιους κύκλους, θεωρήθηκε από την ΕΡΤ ως κάλυψη της επίμαχης συνέντευξη τύπου.

Πράγματι, αυτό συνέβη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση – θέμα στο ERTNEWS.GR

Από ότι φαίνεται όμως, η εκδήλωση αξιολογήθηκε πως δεν έπρεπε να αποτελέσει, ξεχωριστό, θέμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ήταν η αιτία που προκάλεσε, μεταξύ άλλων και την αντίδραση του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΕΡΤ στο ΔΣ. της εταιρείας, δημοσιογράφου Γιάννη Δάρρα.

Οργή Καρυστιανού για την αφωνία της ΕΡΤ για τα Τέμπη / δεν μετέδωσε ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη συνέντευξη Τύπου

«Η δημοσιογραφική ιεραρχία της ΕΡΤ απέτυχε στην αποστολή της», καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας, με αφορμή την (νέα) κρίση στον ειδησεογραφικό μηχανισμό της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων  ανακοίνωση του ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «ασφυκτικό έλεγχο» και «συνθήκες ομηρίας» εργαζομένων στην ΕΡΤ. Τονίζει μάλιστα πως «οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους ελεύθερα».

Αναλυτικά ο Δάρρας αναφέρει: «Ανάμεσα στα αμείλικτα ερωτήματα που απευθύνει ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών και η πρόεδρος του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ και τη διοίκηση της ξεχωρίζει ένα που αποκαλύπτει  τη ρίζα του προβλήματος αλλά και το βάθος της: Ποιος επιλέγει τι αφορά και τι όχι την κοινωνία; Η απάντηση, σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία που διασφαλίζει όρους κράτους δικαίου για τους πολίτες της,  θα ήταν σχετικά απλή: Οι δημοσιογράφοι. Οι δημοσιογράφοι που είναι ελεύθεροι να ασκήσουν την αποστολή τους με δεοντολογία και με σκοπό το δημόσιο συμφέρον.

Ως δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ θλίβομαι βαθιά που η δημοσιογραφική ιεραρχία του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ απέτυχε για άλλη μια φορά να τιμήσει την αποστολή της. Θλίβομαι, εξοργίζομαι αλλά δεν εκπλήσσομαι. Μόνο τέτοια αποτελέσματα μπορούν να έχουν οι συνθήκες ασφυκτικού ελέγχου, ομηρίας στρατιών συμβασιούχων, περιχαράκωσης  – σχεδόν βιομηχανοποίησης της ενημέρωσης σε ένα δήθεν 24ωρο ενημερωτικό πρόγραμμα που ανακυκλώνει τις ίδιες και τις ίδιες ειδήσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αγανακτεί με αυτές τις συνθήκες. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι ικανοί και έντιμοι επαγγελματίες και θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι. Δίνουν καθημερινά τις δικές τους μικρές ή μεγάλες μάχες. Δεν είναι αρκετό.

Η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ανήκει στους Έλληνες πολίτες που την χρηματοδοτούν».

Ωστόσο η επίμαχη εκδήλωση ως αυτόνομο θέμα υπήρχε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας