Βέροια Πολιτική

Προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια / Σάββατο 1  Ιουνίου  

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Ιουνίου, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια, ενόψει των ευρωεκλογών.

  Στην εκδήλωση,την οποία παρακολούθησε ικανοποιητικός αριθμός φίλων, συναγωνιστών και συντρόφων, χαιρέτισαν αρχικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εύη Βέλλιου – γιατρός Νευρολόγος και Μπάμπης Χατζηθεοδωρίδης- ιδιωτικός υπάλληλος, απευθύνοντας μήνυμα συμπόρευσης προς τους εργαζόμενους της περιοχής στις εκλογές και τους αγώνες με το Μ-Λ ΚΚΕ.

 Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο σ. Δ. Κοντοφάκας , ο οποίος παρουσίασε την αγωνιστική πρόταση του Μ-Λ ΚΚΕ προς την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα  για “Ελλάδα έξω από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ”, ως τη μόνη πρόταση που ανταποκρίνεται πλήρως στα πραγματικά , άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας και της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού της πατρίδας μας. Τόνισε τον παραπλανητικό ρόλο και λόγο των πολιτικών εκπροσώπων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων προστατών και συνεταίρων της , τα ψέματα και τις κάλπικες διακηρύξεις, που επί δεκαετίες λένε στο λαό μας, για μία “ισχυρή Ελλάδα” στο πλαίσιο της Ε.Ε. ,  υποσχέσεις και διακηρύξεις που έχουν καταρρεύσει με πάταγο όλα τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα όταν επιβλήθηκαν στη χώρα και το λαό τα υποδουλωτικά Μνημόνια.

Έχουν καταρρεύσει με πάταγο , αφού  η ίδια ακριβώς εξοντωτική πολιτική εφαρμόζεται και επεκτείνεται από την κυβέρνηση ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη. Έχουν ξεθωριάσει με την ισοπέδωση της ζωής των εργαζόμενων, την κατάρρευση μισθών και συντάξεων, με την ασυγκράτητη ακρίβεια, την εντεινόμενη φτώχεια κι εξαθλίωση, την ανεργία ή την εργασία χωρίς κανένα δικαίωμα και με συνθήκες μεσαίωνα.  Οι κάλπικες διακηρύξεις των πολιτικών κομμάτων της ολιγαρχίας για τον παράδεισο της Ε.Ε.  έχουν ξεθωριάσει απόλυτα στη σκέψη του λαού μας, και ούτε αυτές για ειρήνη και ασφάλεια στο πλαίσιό της τον πείθουν με τα πολεμικά μέτωπα, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους κινδύνους να εντείνονται ούτε κι αυτές για ισχυρή κι ανεξάρτητη χώρα και πολιτική επαληθεύονται αλλά το μόνο που επαληθεύεται είναι η όλο και πιο βαθιά εξάρτηση και υποτέλεια στους δυτικοευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

  Στην τοποθέτηση του σ. Δ. Κοντοφάκα , πέρα από το ρόλο των κομμάτων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση της Ε.Ε., αναδείχθηκε και ο υπονομευτικός ρόλος δυνάμεων με αναφορά στην αριστερά,  όπως το ΚΚΕ και άλλοι, που ωραιοποιούν το χαρακτήρα της Ε. Ε και υπονομεύουν την αναγκαιότητα του αγώνα για έξοδο από αυτήν, έχοντας αφήσει προ πολλού στην άκρη ακόμη και τα διφορούμενα συνθήματα περί “αποδέσμευσης”.

  Τις τοποθετήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις και γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τις ευρωεκλογές και επίκαιρα ζητήματα της εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής κατάστασης.

Βέροια , 2 Ιούνη 2024

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας