Βέροια Πολιτική Ρεπορτάζ

Βέροια – ΣΥΡΙΖΑ – Κεντρική εκδήλωση / Ρένα Δούρου – Γιώργος Καραμέρος: “Είστε η δύναμή μας. Θα νικήσουμε!”

Με την Βουλευτή και πρώην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον  Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργο Καραμέρο και υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βέροια.

Με πολύ κόσμο στον Πολυχώρο “Ελιά” της πόλης, την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος Γρηγόρης Γεωργιάδης.

Δίνοντας  συνοπτικά την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Γραμματέας επεσήμανε πως το Κόμμα έχει στόχους  και εκείνο που χρειάζεται στις συγκεκριμένες εκλογές είναι θάρρος, πείσμα και αγώνας.

“Είμαστε εκείνοι που νοιαζόμαστε το Κόμμα και θα είμαστε πάντα!” ολοκλήρωσε.

Ο Άγγελος Τόλκας, Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής, παρουσίασε τους ομιλητές και συνέχισε λέγοντας:

“Είμαστε η μόνη αντιπολίτευση. Μας χαρακτηρίζει η συνέπεια και η σταθερότητα. Ειδικά στην Ημαθία ο ένας βουλευτής που δεν ανήκει στη ΝΔ, της Ελληνικής Λύσης, έχει κοινό background στο Νομό με τους άλλους τρεις και καμιά δική του παρουσία. Εν τω μεταξύ τα προβλήματα στην Ημαθία παραμένουν άλυτα.

Πρέπει να δώσουμε μάχη για έναν νέο πολιτικό κύκλο.”

Ο Γιώργος Καραμέρος  χαρακτήρισε μεγάλη τη συγκέντρωση, που αποδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε και ξανασηκώνεται.

Χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δυναμικό τον νέο αρχηγό και νέα την πρόταση του Κόμματος, που απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια, αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνει η Ελλάδα με πρώτη την ακρίβεια, αλλά και την κατεδάφιση του ΕΣΥ, την εγκληματικότητα και τα εθνικά θέματα, που αποκάλυψαν, ειδικά τα τελευταία, ποια είναι η ΝΔ.

“Θα προσπαθούμε να είμαστε κοντά σας για μια καλύτερη ζωή. Οι αντίπαλοί μας μάς αντιμετωπίζουν με δέος και σεβασμό. Όσο για τα μηνύματα της μάχης είναι θετικά. Θα τους ενοχλούσε πολύ ένα 29% δικό τους με ένα 20% δικό μας. Χάνουν τον έλεγχο.

Ο ΣΥΡΙΖA  επανασυστήνεται! Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή!” πρόσθεσε κλείνοντας.

Ο Γιώργος Νούσκαλης, Καθηγητής Νομικής στο Α.Π.Θ, και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, χαρακτήρισε  πρωτόγνωρη την προεκλογική εκστρατεία τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σταυροδρόμι.

“Θέλουμε ισότητα, δικαιοσύνη, κοινωνική ευημερία για όλους. Η φτώχεια χειραγωγείται εύκολα από μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.  Εμείς θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη, χωρίς ρατσισμό, χωρίς ερήμωση, χωρίς εξαφάνιση των μικρομεσαίων.

Είστε ιεραπόστολοι και, όπως στη μάχη του Στάλινγκραντ, σπίτι-σπίτι, πόρτα- πόρτα, θα νικήσουμε!”

Ο συγγραφέας Αντώνης Τουμανίδης, υποψήφιος κι αυτός Ευρωβουλευτής, επικεντρώθηκε στους νέους και ειδικά στο ότι δεν ψηφίζουν.

“Πρέπει να μας ψηφίσετε κι αν σας απογοητεύσουμε να μας αμφισβητήσετε. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Η χώρα νιώθει ντροπή. Ντροπή για τα Τέμπη, ντροπή για το πώς αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός τη φτώχεια, ντροπή για το πώς τάσσεται στο θέμα της Παλαιστίνης… Πρέπει να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Θα είναι το φως στην άκρη ενός ατελείωτου τούνελ.”

Η Ρένα Δούρου μπήκε επιθετικά στην κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό, με την ειρωνική αντιμετώπισή του προγράμματός του Κόμματος με τον χαρακτηρισμό “λεφτόδεντρα”, για να αποδείξει πως πρόκειται για χυδαία διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Μιλώντας ειδικά για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ, που καλύπτεται με ασύστολα ψεύδη από τον Υπουργό Υγείας,  προειδοποίησε πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, μοιραία θα δέχεται κι άλλη λάσπη.

“Μας συκοφαντούν, γιατί μας φοβούνται. Οι προτάσεις μας είναι και βιώσιμες και υλοποιήσιμες.

Εσείς δίνετε δύναμη σε μας! Μπορείτε να πολεμήσετε!” κατέληξε.

Η βραδιά έκλεισε με χειροκροτήματα και την προτροπή τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ να τα πάρουν στα χέρια τους οι οπαδοί του ήδη στο τέλος της συγκέντρωσης.

Φωτογραφίες: faretra.info

…………………………

………………………….

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων