Εκδηλώσεις Νάουσα Πολιτισμός

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Παρουσίαση πρακτικών Διεθνούς Συνεδρίου «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» / Κυριακή 2 Ιουνίου

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των πρακτικών του Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση», η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα».

Για τον τόμο θα μιλήσουν οι Βλάσης Αγτζίδης (Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ.), Θεοδόσης Κυριακίδης (Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου, Επιστημονικός Συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ., Επισκέπτης Λέκτορας ΔΙ.ΠΑ.Ε. και Ε.Α.Π.), Αναστασία Μαχαιρίδου (Φιλόλογος, Γλωσσολόγος, Διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης) και Νικόλαος Πετρίδης (Ιστορικός, Ερευνητής). Τον τόμο έχουν επιμεληθεί οι Θεοδόσης Κυριακίδης και Χαράλαμπος Φανιάδης (Εκδόσεις Κ. & Μ. Σταμούλη, Θεσσαλονίκη 2024).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Λ’ Παυλείων» και με την αρωγή του Δήμου Η.Π. Νάουσας.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας