Βέροια Λαογραφία Πολιτισμός

Λαογραφική Εταιρία Έρευνας και Διάσωσης της Ελληνικής Παράδοσης “Ηλιοείδεια”: Ημερήσια εκδρομή στα Γρεβενά / 4ο Βιωματικό Σεμινάριο

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 η Λ.Ε.Ε.Δ.Ε.Π. ”ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ” πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στα Γρεβενά. Η αποστολή αποτελούμενη από μέλη και φίλους της ”ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ” επισκέφτηκαν αρχικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο χωριό Μηλιά.

Στη συνέχεια η αποστολή έφτασε στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών όπου περιηγήθηκε στα γραφικά στενά της πόλης και στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Λαογραφική Συλλογή του Δήμου Γρεβενών στην οποία ξεναγήθηκε από την εξαιρετική κα. Αγορογιάννη-Βούτσα Χάιδω.

Η πολυπληθής ομάδα κατέληξε στην παραδοσιακή ταβέρνα Πανόραμα στο χωριό Μερσίνα λίγο έξω από την πόλη των Γρεβενών όπου έλαβε χώρα το 4ο βιωματικό σεμινάριο της Λ.Ε.Ε.Δ.Ε.Π. ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ. Τα μέλη της Εταιρείας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αντιπροσωπευτικούς χορούς των Γρεβενών από το Γρεβενιώτη χοροδιδάσκαλο κ. Μπουκάλη Δημήτρη και τη σύζυγο του κα. Κατσαντώνη Βάσω και να χορέψουν μπεράτια, τσάμικα, καραπατάκη κ.ά..

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους της εταιρείας που έλαβαν μέρος στην εκδρομή. Την ευθύνη της εκδρομής είχαν οι χοροδιδάσκαλοι της εταιρείας, Ασβεστάς Βασίλης, Κατσίβελος Αποστόλης, Μάτσου Ιωάννα, Τσιαβός Δημήτρης και Ψωμά Ειρήνη.

Με τιμή

Το Δ.Σ.


banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας