Αναγνώστες Οικονομία

Την ακρίβεια την προκαλούμε μόνοι μας, δεν είναι εισαγόμενη

Στέργιος Μποζίνης

Ο Αίολος είναι ένας… ξεροκέφαλος θεός, που ανάγκασε τον Αγαμέμνονα να θυσιάσει την Ιφιγένεια, γιατί τα πλοία των Αχαιών είχαν ακινητοποιηθεί στην Αυλίδα.
Αυτές τις μέρες έχει πάλι μουλαρώσει και δε φυσάει. Οι φίλοι μας οι “Πράσινοι” σφυρίζουν κλέφτικα γιατί οι Ανεμογεννήτριες τεμπελιαζουν. Στην Ελλάδα παράγουν στοχαστικό ρεύμα με κάτω από 10% απόδοση. Στη δε Γερμανία με 3% !!! Δηλαδή από τα 70GW που είναι η εγκατεστημενη τους ισχύς, παράγουν μόνο τα 2.5 GW!

Τι κάνουν όμως οι Βόρειοι πραγματιστές Γερμανοί; Καίνε απλά τον εγχώριο λιγνίτη τους σε ποσοστό 33 % στο μείγμα αυτές τις ώρες. Το ίδιο κάνουν και οι Τσέχοι, οι Πολωνοί κα.
Τι κάνουμε στην Ελλάδα, που έχουμε ξεχάσει τον πολυμήχανο Οδυσσέα;  Καίμε απλά εισαγόμενο φυσικό αέριο σε ποσοστό 82% στο μείγμα και 0% λιγνίτη!

Τι κάνει η τιμή του Φ.αερίου; Μα φυσικά ανεβαίνει. Και μεις καίμε πολύτιμο συνάλλαγμα, οι δε εργαζόμενοι στα ορυχεία και τους Σταθμούς της ΔΕΗ κάθονται και… θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν για το μέλλον. Διότι ως γνωστόν οι Γερμανοί εξάγουν Ανεμογεννήτριες.
(Πινακες σημερινοί μείγματος χωρών)

Η τιμή του Φυσικού αερίου


ΣΤΕΡΓΙΟΣ Γ. ΜΠΟΖΙΝΗΣ

-Μεταλλειολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

-τ. ΔΝΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ / ΔΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΙΓΝ. ΚΕΝΤΡΟΥ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

-Μέλος της Κεντρικής.Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στην Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας  Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών
(Μέλος της ΕΕΕΜεταλλειολόγων με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ)

 

banner-article

Ροη ειδήσεων