Βέροια Θέατρο Θέματα Παιδείας

6ο Γυμνάσιο Βέροιας: Όταν οι μαθητές μας δημιουργούν…

Η λέξη «συγχαρητήρια» είναι λίγη για να εκφράσει όσα συναισθήματα προκάλεσαν οι μαθητές μας κατά την πρώτη συμμετοχή τους στο 9ο Φεστιβάλ Θεατρικής Άνοιξης. Μετά από την επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία των προβών στάθηκαν απέναντι στο πιο απαιτητικό κοινό -τους συμμαθητές τους- απέναντι στους γονείς και τους καθηγητές τους και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα. Νιώσαμε περηφάνια όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για όσα οδήγησαν σ’ αυτό: την εργατικότητα, τη συνέπεια, τη συνεργασία, το ταλέντο και πάνω απ’ όλα το ήθος τους.

Επιλέχθηκε μια ελαφρώς διασκευασμένη εκδοχή του θεατρικού έργου «Ζητείται Ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά. Το έργο στηλιτεύει με χιουμοριστικό τρόπο την ψηφοθηρική και ρουσφετολογική νοοτροπία του Νεοέλληνα∙ ενόψει των ευρωεκλογών θα λέγαμε πως δεν είναι απλώς διαχρονικό, αλλά κι επίκαιρο.

Καθοριστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα διαδραμάτισε η ενεργός συμπαράσταση της Υπεύθυνης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Δημητριάδου, του προσωπικού του ΔΗΠΕΘΕ και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, του διευθυντή μας, κ. Χρυσή, αλλά και των συναδέλφων που μας στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο. Τους ευχαριστούμε όχι μόνο για τη βοήθειά τους αλλά και την τιμή που μας έκαναν να παρακολουθήσουν την παράστασή μας, όπως και την πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας, οι οποίοι με την παρουσία τους προσέδωσαν πρόσθετη αξία στην προσπάθεια των μαθητών μας.

Οι υπεύθυνες του προγράμματος

Β. Λιότσιου, Γ. Μαντζουλά, Ε. Μποΐτση

 

banner-article

Ροη ειδήσεων