Θέματα Παιδείας Κοινωνία Πολιτική

Φοιτητικές εκλογές: Ξανά πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ» – Βαριά ήττα για ΔΑΠ και ηχηρά μηνύματα στην κυβέρνηση

 Ρεπορτάζ  topontiki.gr

Βαριά ήττα καταγράφει για μία ακόμη χρονιά η κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία δείχνουν πως η παράταξη του ΚΚΕ, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση.

Οι φοιτητές στους περισσότερους συλλόγους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας. Η ΔΑΠ όπως όλα δείχνουν, για μία ακόμη χρονιά δεν πρόκειται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, στο οποίο αναμένεται ξανά να συμφωνήσουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, αφού ήδη με non paper στα ΜΜΕ, αυτοανακηρύχθηκε… 1η δύναμη, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με στόχο προφανώς να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις.

Ήδη έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων, όπως έχουν δημοσιευτεί και υπογραφεί από τις εφορευτικές επιτροπές, που συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, με τα αποτελέσματα να συμφωνούν σε γενικές γραμμές στα site των παρατάξεων που μεταδίδουν live τα αποτέλεσματα, εκτός φυσικά από της ΔΑΠ και να βγάζουν 1η δύναμη ξανά την ΠΚΣ.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα με ποσοστό ενσωμάτωσης 55%:

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ», έλαβε 5.911 ψήφους και ποσοστό 40,18%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 3.048 ψήφους και 20,72%. Η ΠΑΣΠ 605 ψήφους και 4,11%. Τα ΕΑΑΚ 1.109 ψήφους και 7,54%

Δείτε live αποτελέσματα:

pksekloges.gr/foititikes-24/

ekloges.nka.gr/ekloges/

και αποτελέσματα από το… παράλληλο σύμπαν της ΔΑΠ: dap.gr/ekloges/2024/

Σημειώνεται ότι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισαν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε χώρο εκτός ΑΕΙ και συγκεκριμένα στο… Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Κεραμεικό.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις κατήγγειλαν τη διαδικασία αυτή και ανέφεραν πως γίνεται με παράτυπο τρόπο κόντρα στις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, δίχως να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πραγματοποίησαν φοιτητικές εκλογές στο κεντρικό κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πατησίων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας