Βέροια Εικαστικά Πολιτισμός

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Τμημάτων Εικαστικών της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας / Μια παιδική κατάθεση γεμάτη χρώμα και φως

Εγκαίνια σήμερα το απόγευμα  για την έκθεση των Τμημάτων Εικαστικών της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Υπεύθυνη  για τη διδασκαλία των παιδιών η εκπαιδευτικός-εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου. Η εικαστικός πληροφορεί τους επισκέπτες της έκθεσης για τη διαδρομή της μαθησιακής καλλιτεχνικής πορείας τους με το παρακάτω σημείωμα:

“Κατά την διάρκεια των μαθημάτων που έγιναν την σχολική χρονιά 2023-24, μέσα σε ένα περιβάλλον τέχνης που σκοπό έχει την ελεύθερη δημιουργική έκφραση αλλά και την καλλιτεχνική εξέλιξη των μαθητών, τα παιδιά έμαθαν βασικές αρχές σχεδίου και οργάνωσης ενός ζωγραφικού έργου, εξοικειώθηκαν με τα διάφορα υλικά, πειραματίστηκαν με τα χρώματα και τους συνδυασμούς  χρωμάτων. Επίσης γνώρισαν καλλιτεχνικά κινήματα και διάσημους ζωγράφους σε μία αρχική προσέγγιση της Ιστορίας Τέχνης.”

Παράλληλα διευκρινίζει μιλώντας στη Φαρέτρα:

“Τα τμήματα είναι τρία, για παιδιά Νηπιαγωγείου & Δημοτικού, Ένα για πολύ μικρά παιδιά και δύο για μεγαλύτερα, ανάλογα με την ηλικία τους. Μπορεί να προσεγγίσαμε την Ιστορία της Τέχνης, όσο θα μπορούσε να το κάνει η ηλικία τους, αλλά αυτή η προσέγγιση τούς άφησε μια έντονα δημιουργική διάθεση κι αυτό φαίνεται και στα έργα τους.

Γνώρισαν μεγάλους ζωγράφους, για παράδειγμα τον Μοντιλιάνι ή τον Πικάσο, τον Ματίς, τον  Μονέ, τον  Βαν Γκογκ, τον Κλιμτ, τον Σερά,  τον Κλέε, τον Ακριθάκη, τον Γαΐτη και από κινήματα τον ιμπρεσιονισμό, πουαντιγισμό, τον φωβισμό…

Αλλά δεν έκαναν απλές αντιγραφές. πήραν στοιχεία από πολλούς και τα προσάρμοσαν στη δική τους προσωπικότητα.

Αγαπούν πολύ τη χρήση των πινέλων και τα έντονα χρώματα, χωρίς όμως να αποφεύγουν και το μαύρο, που κάποτε κάνει εξαιρετικές αντιθέσεις.”

Εκείνο που διαπιστώσαμε εμείς ως επισκέπτες της έκθεσης είναι πως η καλλιτεχνική κατάθεση των παιδιών αντανακλά μια προσεγμένη και υπεύθυνη δουλειά από τη μεριά της δασκάλας τους, που εμπνέει τους μικρούς μαθητές της.

Μια μικρή μάλιστα… “ζωγράφος” μάς έδειχνε ένα-ένα τα έργα της, χωρίς να παραλείψει κανένα και πόζαρε περήφανη και μπροστά τις δημιουργίες της αλλά και με τη δασκάλα της.

Μια μικρή έκθεση γεμάτη χρώμα και φως!

………………….

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 24 Μαΐου.

…………………….

far

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………….

 ……………………………..

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας