Βέροια Πολιτική Ρεπορτάζ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βέροια: “Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο & όραμα. Για όλα έχουμε προτάσεις”

Με τον Πολυχώρο “Ελιά” ασφυκτικά γεμάτο από οπαδούς και φίλους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τη Βέροια σήμερα το απόγευμα στα πλαίσια της προεκλογικής  του εκστρατείας.

Ο λόγος που απηύθυνε στο κοινό ήταν από τη μια καταγγελτικός για τον τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίζεται τα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό σήμερα κι από την άλλη διαφωτιστικός για το πώς αυτά τα προβλήματα έχει προγραμματίσει να τα λύσει το ΠΑΣΟΚ, που “έχει και σχέδιο & όραμα”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας από το μέγιστο πρόβλημα της ακρίβειας, που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, ειρωνεύτηκε τις δηλώσεις Μητσοτάκη, πως θα προσπαθήσει να το λύσει απευθυνόμενος στη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν! “Όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει ένα τέτοιο θέμα, για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια, τότε δεν είναι κυβέρνηση. Δεν μπορεί να μετατρέπει την τραγωδία σε κωμωδία” συμπλήρωσε.

Επισημαίνοντας τα μυθικά κέρδη των τραπεζών από υπερχρεώσεις, που φτάνουν στα 3 δισεκατομμύρια και το πρόστιμο των μόνο 40 εκατομμυρίων που τους επιβλήθηκε, έδειξε τις οικονομικές πληγές και την αδικία που κρύβεται πίσω από τέτοιες πρακτικές.

Το θέμα ειδικά της Υγείας, που οδηγεί τον κόσμο στους ιδιώτες, αφού το ΕΣΥ πεθαίνει, είναι το θέμα που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ παράλληλα με την ακρίβεια.

“Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει για την υγεία του από την τσέπη του και να έχουμε φτάσει στην προτελευταία θέση με χειρότερη μόνο τη Βουλγαρία σε σχέση με εμάς

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ για την αναγέννηση του ΕΣΥ !

Το θέμα των τροφίμων από το χωράφι στο ράφι, με την Ελλάδα να εισάγει μέχρι και ντομάτες από την Πολωνία! Με την Ελλάδα να έχει κάνει αγορές τροφίμων 10 δισεκατομμυρίων φέτος από έξω, χωρίς κανέναν έλεγχο στην Αγορά, είναι πρακτική που δεν μπορεί  να συνεχιστεί. Οι αγρότες λυγίζουν κάτω από το βάρος της ακριβής ενέργειας.

Αφού  η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τις καλλιέργειες, οι αποζημιώσεις και οι ενισχύσεις των αγροτών είναι το πρώτιστο.

Ο πρωτογενής τομέας και οι μεταποιήσεις πρέπει να συνδεθούν. Διαφορετικά η Ελλάδα θα αδειάσει. Ο υπερτουρισμός δεν είναι η λύση. Δεν ωφελείται μ’ αυτόν ο πρωτογενής τομέας..

Η Παιδεία δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Δεν μπορεί να εμπορευματοποιηθεί. Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία μας; Η Παιδεία μας ποια είναι;

Ένα σωρό νομοσχέδια που καταθέσαμε  για μείωση του ΦΠΑ, για βαρέα και ανθυγιεινά, για το επίδομα μητρότητας, απορρίφθηκαν.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. θΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. θΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ θΕΣΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Δεν μπορεί ο Έλληνας να είναι υπό ομηρίαν. Δεν μπορεί τις φυσικές καταστροφές να τις διαδέχονται οι υποκλοπές και η τραγωδία των Τεμπών και ο πρωθυπουργός να έχει καβαλήσει το καλάμι.

Ο Μπελέρης δεν μπορεί να είναι εργαλείο της ΝΔ, κατέβηκε για δήμαρχος στην Αλβανία.

Το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας μετά τις δηλώσεις που έγιναν μετεκλογικά δεν αντιμετωπίζεται σωστά ούτε από την Κυβέρνηση αλλά ούτε και από τον Κασσελάκη.

Όσο για την αντιμετώπιση του Ερντογάν, είναι φανερό πως η Κυβέρνηση ήξερε από καιρό για τη μετατροπή και της Αγίας Σοφίας αλλά και της Μονής της Χώρας σε τζαμί, δεν έπραξε, όμως, τίποτα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει να κυβερνήσει 10 χρόνια. Από τότε εκείνο που εισπράττει ο λαός είναι το πελατειακό κράτος, η διαφθορά και η ατιμωρησία.

ΧΡΕΟΣ μας είναι ο ΑΓΩΝΑΣ. Παντού! Σε κάθε σπίτι, σε κάθε εργασιακό χώρο. Για να είμαστε οι μεγάλοι νικητές.

Η παράταξή μας θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση!”

Κλείνοντας, παρουσίασε υποψήφιους  ευρωβουλευτές, που τον συνόδευαν.

………………………….

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………………

banner-article

Ροη ειδήσεων