Βέροια Πολιτική Ρεπορτάζ Τοπικά

Θερμή υποδοχή από μέλη και οπαδούς είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βέροια

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέλη, οπαδοί και φίλοι του κόμματος στη Βέροια. 

Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αφού πρώτα επισκέφτηκε το Γυμνάσιο – Λύκειο Ριζωμάτων, όπου ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του «Ψηφιακού Σχολείου».

Η συγκέντρωση έγινε στον πεζόδρομο, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, όπου μίλησε από μια πρόχειρη εξέδρα και από πολύ κοντά στον κόσμο που συγκεντρώθηκε.

Η ομιλία είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα και τόνισε τα πλεονεκτήματα από την ενίσχυση του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Η σταθερότητα στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και οι επενδύσεις που θα γίνουν, η δυνατή φωνή της χώρας μας που μετράει στους εταίρους, τα οικονομικά προγράμματα που διαπραγματεύτηκε ίδιος με την ΕΕ, ήταν κάποια από τα επιχειρήματα, για να πείσει τους ψηφοφόρους του.

Στάθηκε στη Συνθήκη των Πρεσπών, με την οποία, όπως είπε, διαφωνούσαν σαν κόμμα πριν κυρωθεί, αλλά τώρα την τηρούν, γιατί δεν εύκολο να αλλάξουν οι διακρατικές συνθήκες και έστειλε μήνυμα στα Σκόπια ότι ο ευρωπαϊκός γι αυτούς δρόμος θα είναι κλειστός, αν δεν τηρηθεί κατά γράμμα η συμφωνία.

Έκανε λόγω για οχύρωση της χώρα από πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε ότι ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται

Όπως ήταν φυσικό έστρεψε τα βέλη αριστερά και δεξιά του κόμματός του, στην προσπάθεια του να συσπειρώσει ψηφοφόρους. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο, ούτε λεφτόδεντρα, είπε.

Μίλησε για την υγεία και τα χρήματα που ξοδεύονται γι αυτήν και αναφέρθηκε στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Βέροιας, που χτίστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια, χωρίς, όπως ήταν φυσικό, να αναφέρει τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που έχει το Νοσοκομείο, σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών Ημαθίας.

Αυτονόητο είναι ότι δεν έκανε λόγο για την ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια που μαστίζει τη χώρα, τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ούτε φυσικά την υψηλή φορολογία που του επιβάλλεται και ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες από ευρωπαϊκές πηγές, είμαστε η προτελευταία φτωχή χώρα στην Ευρώπη με τα σκήπτρα της πρωτιάς να τα κατέχει η Βουλγαρία.

Παρόντες, σε κάποια απόσταση, στη συγκέντρωση ήταν οι απολυμένοι εργάτες του εργοστασίου “Βαρβαρέσος” της Νάουσας, το οποίο οι ιδιοκτήτες του έκλεισαν, με διακριτική αστυνομική παρατήρηση. Μας δήλωσαν ότι δεν τους επετράπη να ανοίξουν πανό. Όπως διακρίναμε, συνάντησαν τον πρωθυπουργό για λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του, αλλά δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε  με τον πρόεδρο του Σωματείου τους.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

——–

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας