Κοινωνία Πολιτική

«Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και το θαύμα στην…. κολυμβήθρα σε εκδοχή Κασσελάκη

Ήταν Νοέμβριος του 2023 όταν ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης περιέγραφε το «όραμα» του για μια… «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα». Από εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) δήλωνε:  «Το νέο το οποίο φέρνω είναι μια επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα, στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους».

Το «νέο» που έχει φέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει ακόμα περισσότερο ναφθαλίνη από εκείνη τη δήλωση του, με την οποία «ανοιγόταν» στην Ελλάδα των… νοικοκυραίων.

Ο κύριος Κασσελάκης, πάλι προφανώς στο πλαίσιο του «νέου», σε βίντεο που ανέβασε  θέλησε να… κάνει δικό του το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια»! Προσπάθησε, δηλαδή, να κάνει δική του μια φράση που, στην Ελλάδα, συνδέεται με τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της τον 20ο αιώνα: Από τον Μεταξά, το μετεμφυλιακό κράτος και τη χούντα, μέχρι και, πιο πρόσφατα, τις φωνές διάφορων χουνταίων και χρυσαυγιτών. Αυτό το σύνθημα ήταν το «όχημα» για να χαρακτηρίζονται «προδότες έθνους» οι κομμουνιστές, κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά, ας πούμε, ότι δεν τα ξέρει ο Κασσελάκης. Θα έπρεπε, βέβαια, να τα ξέρει, διότι είναι και… «αριστερός».

Πάμε να δούμε τώρα τι μας είπε ο κύριος Κασσελάκης, επιδιώκοντας να… πλησιάσουμε το δικό του (ιστορικά και πολιτικά αμόρφωτο) σκεπτικό.

Έκανε, λέει, παρέλαση (θυμίζουμε ότι πήγε φαντάρος 20 μέρες, εάν το έχετε ξεχάσει) διότι «νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα». Δεν νομίζουμε ότι το επιχείρημα αυτό του κυρίου Κασσελάκη χρειάζεται κάποια σοβαρή κριτική. Εάν, πάντως, θέλει να μας μιλήσει για «πατρίδα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τον παραπέμψουμε στη δήλωση του για την «ιερή αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ». Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» του, αυτός είναι «πατριωτισμός» του κόμματος στο οποίο ηγείται.

Ο κύριος Κασσελάκης δήλωσε, επίσης, πως είπε το «Πιστεύω» στη Νέα Υόρκη «επειδή πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία». Μάλιστα. Ας θυμηθούμε ότι στις ΗΠΑ ο κύριος Κασσελάκης πέρασε στο πιο γελοίο επίπεδο ανορθολογισμού, λέγοντας στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Με βάφτισε ο άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταύρος από το λάδι. Ο άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος». Έχουμε να του πούμε πως ακόμα και άνθρωποι που πιστεύουν θεώρησαν κωμικό το «θαύμα» που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να πει ότι είναι «σπουδαίος»!

«Πάντα τους ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια», είπε ο Κασσελάκης. Λέμε για τον «αυτοδημιούργητο» εφοπλιστή, που πήγε στον ΣΕΒ για να μας πει το εξής «αριστερό»: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δαιμονοποιεί τη λέξη “κεφάλαιο”» και είναι «σύμμαχος» του ΣΕΒ!

Μην αναρωτηθείτε, κύριε Κασσελάκη, τι σχέση έχει αυτό με την οικογένεια. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, που καθημερινά παλεύει για να ζήσει, υπάρχει η βασική ταξική διάσταση της ζωής. Αυτά, βέβαια, δεν μπορείτε να τα καταλάβετε εκεί στην Goldman Sachs, εκεί δηλαδή που θητεύσατε ως στέλεχος, πριν πάρετε δάνειο με προσωπική εγγύηση για να αγοράσετε το πρώτο σας καράβι, όπως έχετε περιγράψει.

Για να τα τελειώνουμε: Το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα στη συλλογική και πολιτική μνήμη των Ελλήνων. «Πατρίδα», σε αυτό το σύνθημα, σημαίνει πατριδοκαπηλία, «θρησκεία» σημαίνει υποκρισία με πρωταγωνιστές τους θεομπαίχτες, «οικογένεια» σημαίνει όλη τη δομή της πατριαρχικής και συντηρητικής αντίληψης για τη σχέση μεταξύ συζύγων αλλά και για τη σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών. 

Εάν αυτά δεν μπορεί να τα καταλάβει ο κύριος Κασσελάκης, πρόβλημα του. Βέβαια, μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο: Να τα καταλαβαίνει και να θέλει να έρθει κοντά στο εκλογικό κοινό του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», που, όπως ο κύριος Κασσελάκης, θέλει «επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα, στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους».

 imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων