Ελλάδα Κοινωνία

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του 10χρονου παιδιού του και απειλείται με απέλαση – Στο πλευρό του οι κάτοικοι

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Νίσυρος, καθώς ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του 10χρονου γιου του από έναν 50χρονο, ωστόσο οι αρχές συνέλαβαν… τον ίδιο διότι δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με απέλαση.

Σύμφωνα με το Mega ο 50χρονος εργάζεται ως φύλακας του αρχαιολογικού μουσείου και ζει μόνος του στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ η οικογένειά του, η σύζυγος και η κόρη του, διαμένουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του αγοριού, ο 50χρονος φέρεται να ασέλγησε στον 10χρονο γιο του, ενώ του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

«Σίγουρα είναι πάνω από έξι τα παιδιά»

«Με αφορμή την καταγγελία, ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες» δήλωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Νισύρου, συμπληρώνοντας ότι «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος φύλακας.

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», συμπληρώνει, τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται».

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας».

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία», καταλήγει.

Στο πλευρό του πατέρα οι κάτοικοι

Η σύλληψή του όπως αναφέρει το Βήμα της Κω είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των κατοίκων και φορέων της Νισύρου, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του.

Οι κάτοικοι προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. της περιοχής, και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση του πατέρα και την επιστροφή του στην οικογένειά του.

Παράλληλα, ζητούσαν από τις αρχές να αναλογιστούν τις τρομερές συνέπειες που έχει η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού και το άγχος της οικογένειας σε ενδεχόμενη απέλασή του και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να φύγει από το νησί, όπως έκανε ο φερόμενος ως δράστης.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων Νισύρου

«Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα ο (..) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!

Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας, που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία, καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους/ες να μιλήσουν.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του (..) στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος, όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης.

Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Αφέθηκε ελεύθερος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ, ο πατέρας του ανηλίκου αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης (16/4), ύστερα από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ανακοίνωση ΚΚΕ Β. Δωδ/σου

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ:

«Χθες 16 Απρίλη ο λαός της Νισύρου έγινε μάρτυρας ακόμη ενός απαράδεκτου περιστατικού που φανερώνει την υποκρισία και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής.

Πατέρας ανήλικου παιδιού, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η κατάφωρη αυτή αδικία ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι σωματεία και κάτοικοι έκδοσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

Είναι απαράδεκτο και υποκριτικό από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της είναι εγκληματική!

Παράλληλα ορισμένα ερωτηματικά πρέπει να απαντηθούν:

Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;

Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό “θυμήθηκαν” οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;

Πώς γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί ,όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;

Η Τ.Ε Β. Δωδ/σου χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα, κατήγγειλαν την αδικία και έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια.

Με την δική τους κινητοποίηση και μετά και από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό δημόσιας τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ.

Καλούμε τον λαό της Νισύρου και της Κω να υψώσει το ανάστημα του ενάντια στην ψευδεπίγραφη προοδευτικότητα της κυβέρνησης και τη βάναυση πολιτική της, να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοια περιστατικά.

Να γίνει ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Να είναι σε ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ του παιδιού και της οικογένειας του και το επόμενο διάστημα»

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων