Βίντεο Μουσικής Κόσμος Μουσικές του Κόσμου Μουσική Πολιτισμός

Μουσικές του Κόσμου / Ριμ Μπάννα: Η φωνή της Παλαιστίνης – videos

 Στην Ελλάδα δεν είναι γνωστή. Στη χώρα της, την Παλαιστίνη, η Ριμ Μπάννα θεωρείται κορυφαία Παλαιστίνια τραγουδίστρια με τραγούδια, μουσική και στίχους που έγραψε, να αποτελούν τη φωνή της πατρίδας της.

Η καριέρα της ξεκινά το ’80, γίνεται, όμως, γνωστή το ’90 όχι μόνο για τα τραγούδια και τη φωνή της αλλά και για το ήθος που τη διέκρινε.

Ταπεινή, όχι απλά σεμνή, προτίμησε να είναι δίπλα στον κατατρεγμένο λαό της και όχι να κάνει καριέρα, θυσιάζοντας τις ιδέες της για το χρήμα. Αυτό οι Παλαιστίνιοι της το ανταπέδωσαν με θαυμασμό και βαθιά εκτίμηση.

Τα τραγούδια της είναι τραγούδια απελπισίας, ελπίδας και αγώνων και τα πολιτικά της, ειδικά, τραγούδια κυκλοφόρησαν σε δίσκους μαζί με άλλων συνθετών από Ιράκ, Συρία, Ιράν, Κούβα και Αφγανιστάν με σαφές αντιπολεμικό μήνυμα.

Γεννημένη στη Ναζαρέτ, έγινε ο κήρυκας των δεινών που  αντιμετώπιζαν οι Παλαιστίνιοι, ιδιαίτερα εκείνοι της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Η ίδια είχε δηλώσει: «Θέλω να γνωρίσει ο κόσμος τη μουσική και την  ψυχή των Παλαιστίνιων».

Πέθανε μετά από πάλη με τον καρκίνο το 2018.

……………….
.

…………………….

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο