Άρθρα Κόσμος

“Αλ Σίφα: μια μικρή γενοκτονία μέσα στη μεγάλη” / γράφει ο Γιώργος Τσιάρας

Ως γνωστόν, οι κατακτητές εισέβαλαν ξανά στο ήδη διαλυμένο εδώ και μήνες νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες, στις 18 Μαρτίου, υποστηρίζοντας κατά την πάγια συνήθειά τους ότι μαχητές της Χαμάς ενεργούσαν μέσα σε αυτό – ένα ξεκάθαρο ψέμα, το οποίο έχουν επαναλάβει σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας προκειμένου να μπουν σε αυτά, κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου
Ανατριχιαστικές εικόνες στο νοσοκομειακό σύμπλεγμα που εγκατέλειψαν οι Ισραηλινοί μετά την ισοπέδωσή του και τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων. ● Αεροπορικά πλήγματα στο ιρανικό προξενείο και στην κατοικία του Ιρανού πρέσβη στη Δαμασκό.

Ηταν κάποτε το μεγαλύτερο νοσοκομειακό σύμπλεγμα της Γάζας: σήμερα, μετά τη νέα δεκαήμερη εισβολή των Ισραηλινών, από το Αλ Σίφα δεν έμειναν παρά μόνο καμένα και κατεστραμμένα κτίρια, γεμάτα σορούς δεκάδων δολοφονημένων άμαχων πολιτών και ασθενών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι σιωνιστές, πριν αποχωρήσουν μαζικά από την περιοχή.

Οι πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο μετά την απομάκρυνση των ισραηλινών τανκς, που είχαν αναπτυχθεί μέσα και γύρω, είναι ανατριχιαστικές, με εκπρόσωπο της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών να υποστηρίζουν στο Αλ Τζαζίρα πως ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πτώματα, πολλά εκ των οποίων είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα στα κατεστραμμένα κτίρια. Αρκετές σοροί βρέθηκαν σκεπασμένες πρόχειρα με μπάζα και άμμο που στοίβαξαν πάνω τους οι ισραηλινές μπουλντόζες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν πως πράγματι οι Ισραηλινοί φεύγοντας πυρπόλησαν τα κτίρια του συγκροτήματος, κατέστρεψαν γεννήτριες και ιατρικά μηχανήματα και γενικά το έθεσαν οριστικά εκτός λειτουργίας, κάτι που φαίνεται πως ήταν από την αρχή και ο πραγματικός τους στόχος, ενώ ανάγκασαν σε φυγή προς τον Νότο τους εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στο προαύλιό του.

Ξεκάθαρο ψέμα

Ως γνωστόν, οι κατακτητές εισέβαλαν ξανά στο ήδη διαλυμένο εδώ και μήνες νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες, στις 18 Μαρτίου, υποστηρίζοντας κατά την πάγια συνήθειά τους ότι μαχητές της Χαμάς ενεργούσαν μέσα σε αυτό – ένα ξεκάθαρο ψέμα, το οποίο έχουν επαναλάβει σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας προκειμένου να μπουν σε αυτά, κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Σε σχετικές τους ανακοινώσεις μάλιστα, οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως εξόντωσαν περίπου 200 «τρομοκράτες», αλλά οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 νεκρούς, οι οποίοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν όλοι τους άοπλοι άμαχοι, ασθενείς ή τραυματίες και μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, περιλαμβανομένων και αρκετών φοιτητών της Ιατρικής που είχαν πάει εκεί για να βοηθήσουν. Ανάμεσα στις περίπου 300 σορούς που άφησαν πίσω τους οι σιωνιστές υπάρχουν και αρκετές με δεμένα χέρια, άλλες με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων και ακρωτηριασμένα μέλη, αλλά και πολλές γυναίκες και παιδιά.

Να σημειωθεί εδώ πως η παλαιστινιακή αντίσταση πράγματι διεξήγαγε όλο αυτό το διάστημα σκληρότατες μάχες με τους Ισραηλινούς στην Πόλη της Γάζας, αλλά αυτό συνέβη στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το νοσοκομείο, με τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ να στήνουν ενέδρες με αντιαρματικές ρουκέτες και βλήματα όλμου και να προκαλούν βαριές απώλειες στους κατακτητές, οι οποίοι σε αντίποινα γκρέμισαν τις κατοικίες σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά, σκοτώνοντας πολλούς περίοικους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χτες ότι από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 600 στρατιώτες και αξιωματικοί, ανάμεσά τους και αρκετοί υψηλόβαθμοι, αλλά ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος. Εννοείται δε πως ούτε αυτή τη φορά οι βάρβαροι Ισραηλινοί κατάφεραν να εντοπίσουν το… αόρατο υπόγειο αρχηγείο της Χαμάς κάτω από το Αλ Σίφα, για την ύπαρξη του οποίου μας είχαν διαβεβαιώσει ακρίτως τα περισσότερα δυτικά και ελληνικά ΜΜΕ.

Επιδρομή στη Συρία

Φυσικά τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου δεν περιορίζονται στη μαρτυρική Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπου οι δολοφονίες αμάχων από στρατιώτες είναι επίσης καθημερινό φαινόμενο. Αντίθετα, η φρενιασμένη κυβέρνηση Νετανιάχου, στη μόνιμη προσπάθειά της να προκαλέσει τη διεύρυνση του πολέμου και σε άλλα μέτωπα και επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό «κράτος-τρομοκράτης», διέταξε χτες την αεροπορία να πλήξει το κτίριο του ιρανικού προξενείου και την κατοικία του Ιρανού πρέσβη (!) στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό. Ο πρεσβευτής δεν τραυματίστηκε, αλλά το κτίριο του προξενείου ισοπεδώθηκε και σύμφωνα με ιρανικά αλλά και λιβανικά μέσα σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, μεταξύ των οποίων φέρεται να ήταν και ένας ανώτερος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης –και πιθανότατα ο πραγματικός στόχος της επίθεσης– Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί, αλλά και τρεις ακόμη στρατιωτικοί και δύο διπλωματικοί υπάλληλοι του Ιράν. Σύμφωνα μάλιστα με το κανάλι Αλ Αραμπίγια, την ώρα της επίθεσης ο Ζαχεντί πραγματοποιούσε συνάντηση με μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ. Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν από λίγες μέρες ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν βάση του συριακού στρατού στα περίχωρα του Χαλεπίου όπου φέρονται να «φιλοξενούνταν» και μέλη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 36 στρατιώτες αλλά και δεκάδες αμάχους. Και βέβαια συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, με εκατοντάδες συνολικά νεκρούς και από τις δυο πλευρές.

Πιέσεις στον Νετανιάχου

Βέβαια, μαζικές θηριωδίες όπως αυτή του Αλ Σίφα αλλά και ο βομβαρδισμός ενός διεθνώς προστατευόμενου διπλωματικού κτιρίου σε πρωτεύουσα τρίτης χώρας δείχνουν μάλλον τον πανικό της ετοιμόρροπης ισραηλινής κυβέρνησης, που με όλη την απανθρωπιά της αδυνατεί να πετύχει τους στρατηγικούς της στόχους στα μαρμαρένια αλώνια της Γάζας και αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη πίεση από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας. Οι διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, που ζητούσαν την άμεση παραίτηση του Νετανιάχου και τη διενέργεια εκλογών, αλλά και μια άμεση συμφωνία για εκεχειρία και ανταλλαγή αιχμαλώτων, ήταν οι μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου και απλώθηκαν ουσιαστικά σε ολόκληρο το Ισραήλ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή λόγω της συνεχιζόμενης κόντρας με το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας που ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να διατάξει την υποχρεωτική στράτευση των υπερορθόδοξων Εβραίων-συμμάχων του Νετανιάχου, οι οποίοι ώς τώρα με διάφορα νομικά παράθυρα-«δωράκια» του διπρόσωπου «Μπίμπι» αποφεύγουν το… χακί και τις φλόγες της Γάζας. Η απάντηση του Νετανιάχου σε όλα αυτά είναι βέβαια να επιτεθεί στους «εχθρούς του έθνους» και να περάσει κατεπειγόντως χτες από τη Βουλή νόμο που απαγορεύει τη λειτουργία του καναλιού Αλ Τζαζίρα και άλλων ΜΜΕ που υποτίθεται πως «δυσφημούν» τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ το μόνο που κάνουν είναι να αναμεταδίδουν τα κατά συρροή εγκλήματα πολέμου των σιωνιστών…

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας