Νάουσα Περιβάλλον Τοπικά

Στο Δάσος των Κέδρων, στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, 31/3/2024 / Καλή αρχή, δέος και ιερότητα

Ηλίας Τσέχος

Στο Δάσος των Κέδρων, στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, 31/3/2024
Καλή αρχή, δέος και ιερότητα, σπουδαία ανάγνωση της φύσης!

Άρχισε το μεγάλο ταξίδι επισκεψιμότητας και προστασίας των Κέδρων στην τοποθεσιά ” Μπατσιό ” στο Γιαννακοχώρι Νάουσας , με 45 – 50 εκδρομείς καταχαρούμενους, λαμπερούς, επιστήμονες, νεολαίους, βοτανολόγους… Άνοιξαν μεγάλες αγκαλιές στις ευεργεσίες των τεσσάρων πολιτειών, από τις έξι, που περπατήσαμε πετούμενοι, ανάμεσα σε ανθισμένες γκορτσιές, κρανιές, κουτσουπιές κι ο γάβρος – δέντρο με επιστημονική ονομασία Carpinus – να χτυπά ψιλό άγουρο φύλλο, να πατούμε θυμάρι και να μοσκοβολά το κάθε βήμα μας… Εύγε φύση!

Θεμελιώθηκε λοιπόν ακόμα ένα μεγάλο έργο στις αγκαλιές του Βερμίου, δύο αιώνων, θα προχωρήσει, μη ρωτάτε για κόπους, μεράκια, κέφια, αγάπες και εθελοντισμούς, γνωρίζουμε καλά την αναπηρία της κοινωνίας μας και την σιωπηλή άρρωστη ματιά της… Εμείς κερδίζουμε πάντα με την απουσία της!!!

Ερχόμενη εκδρομή στο Δάσος των Κέδρων είναι η Κυριακή 21 Απριλίου, από πλατεία Γιαννακοχωρίου και 11ης πρωινής η αναχώρηση, με καπελάκια, νεράκια, γυαλιά ηλίου, μπουκιές, πριν αρχίσουν οι δυο εκδρομές για τις Παιώνιες, που τόσος κόσμος πλέον αναζητά! – Για όποια ενημέρωση κι ανάγκη 6939699902
Όλοι να βολεύεστε, είτε με ανάγκες, είτε χωρίς αυτές!
Θαυμάζοντάς σε φύση

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας