Εκδηλώσεις Νάουσα Τοπικά

Γιαννακοχώρι, στο Δάσος των Κέδρων! Προστασία, θεραπεία, επισκεψιμότητα // 31/ 3/2024 – Ηλίας Τσέχος

Άρχισε το μεγάλο ταξίδι με το Δάσος των Κέδρων στο Γιαννακοχώρι, πάνω από 300 στρέμματα, και με περισσότερα από 1000 δέντρα. Ένα μαγικό ταξίδι, μισό χιλιόμετρο άνωθεν του χωρίου, 4 χιλιόμετρα αναπαυτικότατης εύκολης θεραπευτικής διαδρομής, διότι οι Κέδροι ( έλατα σας λέω) εισπνέουν και εκπνέουν θεραπεύοντας πονοκεφάλους ανθρώπων, χαλαρώνοντας εντάσεις και νεύρα, περπατώντας ανάμεσά τους πάνω από 25 λεπτά της ώρας και είναι προστάτες ασθενειών των άλλων δέντρων τριγύρω!

Απαραίτητο να σωθεί το Δάσος των Κέδρων να προστατευτεί από την κοπή των κατοίκων για χριστουγεννιάτικο δέντρο, πασσάλους, ξυλείας δαδιού, πυρκαγιάς, να κυλήσει το ποταμάκι πάλι ανάμεσά τους, αφού δεν αφήνουν στάλα νερό από την υπερχείλιση του υδραγωγείου Γιαννακοχωρίου οι ΤΟΕΒ, οι ΔΕΥΑΝ, τα Δασαρχεία, οι Δήμαρχοι Νάουσας τα τελευταία δύο έτη, πρόβλημα που λύνεται, αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι νεροοικονομίας αρδεύσεων, όπως ψιθυρίζεται από πολλούς. Απαραίτητο να αρχίσει η επισκεψιμότητα εκδρομέων και όσων αγαπούν τη φύση και η πρώτη επίσημη επίσκεψη ορίζεται η 31 Μαρτίου 2024, Κυριακή ανοίξεως, πλατεία Γιαννακοχωρίου, 11 πρωινής!

Διότι οι όγκοι δουλειάς είναι γιγάντιοι, οι εθελοντισμοί, οι λίγοι, κατέληξαν παρέα και συμφέρον, όποιος επιθυμεί, βοηθά ως άτομο ή ομάδα, όσες ώρες επιθυμεί, όποιες μέρες επιλέγει, επικοινωνώντας με τον η.τ στα τηλέφωνα 23320 51124 και 6939699902… Γιατί η ψυχή είναι που μας αναζητά, το σώμα ανυψώνοντας!

Ηλίας Τσέχος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας