Κόσμος

Γάζα: Δολοφονεί το κράτος του Ισραήλ και θερίζει η πείνα

Με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας να συμπληρώνουν σήμερα 165 μέρες, συνεχίζεται η γενοκτονία από το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνουν τα σχέδια του κράτους – δολοφόνου για γενικευμένη επίθεση στη νότια πόλη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, εκεί όπου έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι και εκτοπισμένοι…

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα πως τουλάχιστον 31.819 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.934 τραυματισθεί από τις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή 93 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 142 τραυματίσθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

«Έγκλημα πολέμου» οι περιορισμοί στη βοήθεια

Την ίδια ώρα, ο λιμός εξαιτίας του βάρβαρου ισραηλινού αποκλεισμού, των συνεχών πλέον επιθέσεων σε χώρους διανομής ακόμα και αυτής της ελάχιστης ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα, του βομβαρδισμού και της καταστροφής όλων των ζωτικών υποδομών, έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων (τα περισσότερα βρέφη και παιδιά).

Την ανησυχία του για τους περιορισμούς που επιβάλλει το Ισραήλ στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο ΟΗΕ.

«Το εύρος των περιορισμών που επιβάλλονται από το Ισραήλ στην είσοδο της βοήθειας στη Γάζα, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να διεξάγει τις εχθροπραξίες μπορεί να ισοδυναμούν με τη χρήση της πείνας ως πολεμικής μεθόδου, πράγμα που αποτελεί έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα δικαιώματα του ανθρώπου, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Επιμένει στην εισβολή στη Ράφα ο Νετανιάχου

Στο μεταξύ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε σήμερα την πρόθεσή του να διατάξει την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους και τους εκτοπισμένους που έχουν καταφύγει εκεί.

«Η καταστροφή της Χαμάς στη Ράφα απαιτεί μια χερσαία εισβολή από τις ισραηλινές δυνάμεις» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, απαντώντας στην έκκληση του Λευκού Οίκου να επανεξετάσει τη στρατηγική για την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν εκτοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές, ο Νετανιάχου τόνισε ότι είχε καταστήσει «εξαιρετικά σαφές» στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «ότι είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την εξάλειψη αυτών των ταγμάτων (Χαμάς) στη Ράφα και δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό παρά μόνο με χερσαία επιχείρηση».

Από 902.gr 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας