Life Διάφορα

Πως να στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας με το πιστολάκι

Σίγουρα γνωρίζετε, ότι η χρήση εργαλείων θερμότητας για τα μαλλιά, βλάπτει σημαντικά την τρίχα σας. Δυστυχώς το πιστολάκι στεγνώματος δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά λόγω της πολλής ώρας που παίρνει το στέγνωμα των μαλλιών, μπορεί το πιστολάκι να βλάψει τις τρίχες σας. Αν θέλετε να μάθετε κάποια βήματα, ώστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας σωστά και αποτελεσματικά με το πιστολάκι, αρκεί να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε μικρότερα τμήματα

Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, χωρίζοντάς τα σε τμήματα, σας βοηθάει να ελέγχετε το πιστολάκι και τα μαλλιά σας καλύτερα.

Με αυτόν τον τρόπο οι τούφες σας που έχουν στεγνώσει, δεν θα μπερδευτούν με αυτές που είναι ακόμα νωπές.

Επίσης, όλες οι τούφες είναι διαφορετικές. Αυτό σημαίνει, ότι κάποιες χρειάζονται περισσότερο στέγνωμα από άλλες. Με το χώρισμα των μαλλιών σας σε τμήματα, μπορείτε να στεγνώνετε κάθε τούφα ξεχωριστά, με τον δικό της ρυθμό.

Κρατήστε τη θερμότητα σε μέτριο επίπεδο

Η μέτρια θερμότητα είναι αρκετά ζεστή για να φτιάχνετε τις μπούκλες σας χωρίς να τις καίτε.

Από την άλλη, η χαμηλή θερμότητα παρατείνει το χρόνο του στεγνώματος και μπορεί να οδηγήσει στο φριζάρισμα και στο φουντώματα των μαλλιών σας.

Στεγνώστε τα μαλλιά από τις ρίζες προς τις άκρες

Για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, στεγνώστε τα μαλλιά σας ξεκινώντας από τη ρίζα τους και προχωρώντας προς τις άκρες τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια βούρτσα για να τραβάτε απαλά τα μαλλιά σας ενώ τα στεγνώνετε με το πιστολάκι σας.

Φροντίστε να κρατάτε το σεσουάρ περίπου δεκατρία εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας και να μειώνετε σταδιακά τη θερμότητα καθώς στεγνώνετε τα μαλλιά σας.

Αποφύγετε το υπερβολικό στέγνωμα

Μόλις αισθανθείτε και κρίνετε ότι τα μαλλιά σας είναι στεγνά, έχει έρθει η ώρα να κλείσετε το πιστολάκι. Το υπερβολικό στέγνωμα των μαλλιών σας (ειδικά σε υψηλή θερμοκρασία) μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά, σπάσιμο και φριζάρισμα της τρίχας σας.

Στο τέλος του στεγνώματος με το πιστολάκι, γυρίστε το πιστολάκι σας στη ρύθμιση ψυχρού αέρα, για να δροσίσετε γρήγορα τα μαλλιά.

Μόλις το στυλ των μαλλιών σας σταθεροποιηθεί, ψεκάστε ελαφρώς με λακ ή με κάποιο σπρέι και είστε έτοιμοι!

Γενικότερα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, πάντα είναι χρήσιμο να υπάρχουν στο σπίτι σας. Κάποια εξειδικευμένα προϊόντα μπορούν να σας σώσουν μία μέρα που τα μαλλιά σας θα είναι εξαιρετικά ατίθασα. Αναζητήστε στα κομμωτήρια εργαλεία styling και εργαλεία τοποθέτησης extensions όπως το V-Light Hair Extension Kit για να κάνετε μια ασφαλή τοποθέτηση

—————

banner-article

Ροη ειδήσεων