Βέροια

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συνιστά επί της ουσίας υπενθύμιση ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα των φύλων πρέπει να είναι διαρκής. Είναι ημέρα τιμής για τους πολλαπλούς ρόλους της και την ισότιμη παρουσία της στην εργασία, την οικογένεια, την παιδεία, τις επιστήμες και σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Αν και τα βήματα που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για την ισότητα είναι σημαντικά, η εποχή της κρίσης αξιών θέτει υπό αμφισβήτηση διαχρονικές κατακτήσεις. Η πολλαπλή προσφορά της γυναίκας και οι τομείς δραστηριοποίησής της, αποτελούν κίνητρο για την αδιάλειπτη υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με την ελπίδα να ζήσουν χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στηριζόμενες στις αξίες του σεβασμού και της ισονομίας.

Ο Δήμος Βέροιας, μέσω της δομής του Κέντρου Συμβουλευτικής, προσφέρει ψυχολογική και νομική βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης και βίας. Επίσης, μέσω των υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής, στηρίζει όσες γυναίκες έχουν ανάγκη, διοργανώνοντας δράσεις και προληπτικές εξετάσεις, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών υγείας με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε μία αναδρομή του χρόνου, βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια η οικονομική ύφεση, οι πόλεμοι αλλά και οι συνέπειες του πληθωρισμού στα νοικοκυριά εκθέτουν τις γυναίκες σε κινδύνους όπως η ανεργία, η φτώχεια και τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία πρέπει να καταπολεμήσουμε προς όφελος όλων των γυναικών.

Χρόνια πολλά στις Γυναίκες της Βέροιας!

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Δήμαρχος Βέροιας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας