Κόσμος Περίεργα

Χιλή: Ορειβάτες κοιμούνται σε κρεμαστές σκηνές σε υψόμετρο 2.500 μέτρα – video

.
Οι τολμηροί ορειβάτες βρίσκονται σε υψόμετρο 2.500 μέτρα στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine στη Χιλή.
.
Το βίντεο καταγράφηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από τον Siebe Vanhee (@siebevanhee), έναν 32χρονο επαγγελματία ορειβάτη πλήρους απασχόλησης από το Βέλγιο, στο χιλιανό τμήμα της Παταγονίας, μιας περιοχής της Νότιας Αμερικής που εκτείνεται κυρίως στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Αργεντινής και σε ένα τμήμα της Χιλής. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 101.000 likes από τότε που δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου

 

Τα πλάνα δείχνουν τον Vanhee να κάθεται μέσα σε μία από τις δύο σκηνές, οι οποίες είναι γνωστές ως portaledges, κρεμασμένες σε σχοινιά που είναι στερεωμένα γύρω από το βράχο της κορυφής. Στη λεζάντα που συνόδεψε το βίντεο γράφει: «Το ξενοδοχείο μας 5 αστέρων στην Παταγονία».

Μιλώντας στο Newsweek ο Vanhee δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι ορειβάτες «διασκεδάζουν» με τον «απίστευτα δυνατό άνεμο που μας ταρακουνάει». Τα πλάνα δείχνουν την θέα στην πλαγιά του βουνού ενώ ακούγεται ο ήχος του ανέμου που διαπερνά τις σκηνές.

Ο Vanhee και οι άλλοι τρεις επαγγελματίες ορειβάτες -μεταξύ των οποίων ο Drew Smith από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος είναι επίσης φωτογράφος αναρρίχησης, και οι Sean Villanueva και Nicolas Favresse, και οι δύο από το Βέλγιο- ολοκλήρωσαν την πρώτη ελεύθερη ανάβαση της διαδρομής Riders on the Storm στην ανατολική πλευρά του Torres Central, του μεσαίου πύργου των γρανιτένιων κορυφών Torres del Paine.
.

protothema.gr

…………….

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο