Βέροια Πολιτική Τοπικά

Νέα Αριστερά: Γόνιμο διήμερο στην Ημαθία με τον Δ. Τζανακόπουλο

Από το προσωρινό συντονιστικό της Νέας Αριστεράς Ημαθίας πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Η Νέα Αριστερά απλώνει ρίζες στην Ημαθία.

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου υποδεχθήκαμε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ιδρυτική μας συνέλευση. Πολιτικός διάλογος, οργάνωση και συλλογικός σχεδιασμός των επόμενων βημάτων μας, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισκέφθηκε συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου τους παρακάτω φορείς:

  • Τον Α.Σ. Νάουσας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Ταμπακιαρη και το Δ.Σ του συνεταιρισμού για τα οξυμένα προβλήματα των παραγωγών (κόστος παραγωγής, μαύρη αγορά, άνοιγμα τιμών χωράφι – ράφι, κ.α.), που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της καλλιέργειας (δενδροκαλλιέργειες) πάνω από 30%, την μείωση κατά 50% των μελών του Συνεταιρισμού και την παντελή απουσία νέων αγροτών. Ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε την συμπαράσταση το στο δίκαιο των αιτημάτων τους, ενημέρωσε για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς και επιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη του νέου πολιτικού φορέα.

  • Τον Δικηγορικό Σύλλογο Ημαθίας, όπου συζητήθηκαν τα θεσμικά και επαγγελματικά ζητήματα του δικηγορικού σώματος μετά και τις νέες αυταρχικές τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακοπουλος εξέφρασε τη στήριξή του στον συνεχιζόμενο αγώνα αλλά και στην απόφαση του ΔΣ για συνέχιση της αποχής.

  • Η περιοδεία έκλεισε με την επίσκεψή του στην ΕΛΒΙΖ. Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΙΖ, κ. Βασίλης Χαλκίδης, ενημέρωσε τον Δ. Τζανακόπουλο για τις δραστηριότητες της βιομηχανίας, τον σημαντικό ρόλο της στην ελληνική κτηνοτροφία, το εμπορικό ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών. Αλλά και για τις δυσκολίες της αγοράς από το υψηλό κόστος ενέργειας, τα τραστ στις πρώτες ύλες, τη μαύρη αγορά, την καθυστέρηση επενδυτικών προγραμμάτων κλπ.). Ο Δ. Τζανακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαλκίδη για την ενημέρωση, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Νέας Αριστεράς στην παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών για τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Προσωρινό συντονιστικό

Νέας Αριστεράς Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων