Αλεξάνδρεια Βέροια Εκδηλώσεις Εργασιακά Νάουσα Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση / Βέροια, Τετάρτη 28 Φλεβάρη

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη , έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας κυρίως νέα παιδιά , νεκρώνουμε τους χώρους δουλειάς , βγαίνουμε στους δρόμους

Η συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις επιβεβαιώνει ότι μόνο οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας . Συνεχίζουμε με το σύνθημα που δονούσε τότε και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Τα κέρδη τους έχουν όνομα και αριθμούς

Οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες να καταγράφουν π.χ. το 2022 αύξηση 75,5% στα κέρδη τους, φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ! Μόνο στο νομό μας 3 βιομηχανίες κομπόστας  ( agrofoinix, ΑΣΠΙΣ, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ)  βρίσκονται στο top 50 των πιο κερδοφόρων εταιρειών στο κλάδο των τροφίμων , ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι μετράνε τα ένσημα με το σταγονόμετρο για να πάρουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Είναι οι Τράπεζες που μετράνε 2,9δις κέρδη σε 9 μήνες μέσα στο 2023 που την ίδια στιγμή απλώνουν τα νύχια τους στα εργατικά λαϊκά σπίτια, πετώντας στο δρόμο ακόμα και οικογένειες αναπήρων , συλλαμβάνοντας με την παρουσία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ συνταξιούχους.

500 εκατομμύρια είναι ο κύκλος εργασιών των ιδιωτικών δομών Υγείας ενώ το 25% των κερδών μοιράζονται τα Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα- αιμοκάθαρσης- αποκατάστασης που στο νομό μας φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία του νομού μας είναι υποστελεχωμένα χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες ( ακτινολόγοι, αναισθησιολόγοι κα) ενώ συνολικά οι συνθήκες εργασίας για το σύνολο των υγειονομικών είναι εξοντωτικές και ταυτόχρονα ελαστικές ( χαμένα ρεπό, πολλές εφημερίες, συμβασιούχοι και εργολαβικοί).

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ , όπως και οι προηγούμενες , προκλητικά φέρνει τα απογευματινά χειρουργεία , νομιμοποιώντας το φακελάκι  τη στιγμή που δίνει  7 δις το χρόνο  σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές .

Σύμμαχους σ’ αυτή την αντεργατική επίθεση έχουν και τις ηγεσίες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα , όπως της ΓΣΕΕ που αντί να συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας , πήρε απόφαση για απεργία στις 17 Απρίλη δηλαδή λίγες μέρες πριν το Πάσχα! Αυτές τις ηγεσίες ακολουθούν και οι πλειοψηφίες των εργατικών κέντρων σε Βέροια και Αλεξάνδρεια .

Είναι οι δυνάμεις που όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη για τα 13ωρα , όταν ψηφιζόταν ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός πριν τα Χριστούγεννα δεν έκαναν απλά τίποτα .

Συνάδελφοι, στα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας , έχουμε καθήκον να οργανώσουμε την απάντηση μας , με σταθμό την 28η Φλεβάρη.

– Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια , για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας .

  • για αυξήσεις στους μισθούς με 900 ευρώ κατώτατο μισθό, επαναφορά των τριετιών που μας έκλεψαν , χωρίς όρους και προϋποθέσεις , επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων που ανεβάζουν τους μισθούς υψηλότερα .
  • κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό ανάλογα την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματιών .

– Γιατί η ακρίβεια σχετίζεται με τους χαμηλούς μισθούς , τη πολιτική της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη, και της οικονομίας που μετατρέπει τα πάντα σε εμπορεύματα για να αυξάνουν οι όμιλοι όποτε και όσο θέλουν τις τιμές για τα κέρδη τους.

– Για να προστατέψουμε τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα μετατρέψει τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα και θα μας αναγκάσει να χρυσοπληρώνουμε για φροντιστήρια, μεταπτυχιακά, στέγαση – σίτιση και πανάκριβα ενοίκια.

– Για να στηρίξουμε τους αγρότες μας , που δίνουν αγώνα επιβίωσης κόντρα στην ΚΑΠ και τον αφανισμό τους. Το 0,50 στο χωράφι που πουλάνε στους εμποροβιομήχανους τα προϊόντα τους γίνεται 3 ευρώ στο ράφι .

Στις 28 Φλεβάρη απαντάμε μαχητικά

– Σε όσους μας θέλουν παθητικούς θεατές , να περιμένουμε τα διάφορα pass και ” καλάθια” , τα διάφορα επιδόματα για να ζήσουμε.

– Σε όσους μας καλούν ” να τα λουστούμε” γιατί τους ψηφίσαμε .

– Σε όσους μας θέλουν μόνους , αδύναμους απέναντι στο κράτος και την εργοδοσία.

– Αλλά και σε όσους θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν, να συμβιβαστούμε μ’ αυτή την απάνθρωπη πραγματικότητα που για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων , θέλουν εμείς οι πολλοί που παράγουμε όλο το πλούτο να ζούμε με πολέμους , φτώχεια και δυστυχία.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε, δυναμώνοντας τα σωματεία μας, δημιουργώντας νέα επιτελεία μάχης παντού.

Πέρισυ τέτοιο καιρό 3 εκατομμύρια κόσμου τιμούσαν αγωνιστικά τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών Έτσι θα τους τιμήσουμε και φέτος , αγωνιστικά κόντρα σε όσους θέλουν να ” γλιτώσουν” από το σύνθημα που φώναξαν εκατομμύρια εργάτες και εργάτριες, νεολαίας και λέει : ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ – ΝΔ το έγκλημα αυτό έχει ιστορία .

Στις 28 Φλεβάρη καταρρίπτουμε το «πάμε και όπου βγει»  διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τετάρτη 28 Φλεβάρη Όλοι και Όλες στην απεργία

10:30πμ Στην Πλατεία Δημαρχείου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας