Ελλάδα Ιστορία Κοινωνία

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών ΔΥ: Ψήφισμα για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου

Το ΔΣ του Συνδέσμου καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου για την απαξιωτική, απρεπή, προσβλητική και ανιστόρητη επιλογή της να παρεμποδίσει τη λειτουργία του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που λειτουργεί στο Περιστέρι.

Χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού και με σαθρά επιχειρήματα, η Διοίκηση του Δήμου στήνει στην είσοδο του Μουσείου ένα περίπτερο, κρύβοντάς το, αποκόβοντας το Μουσείο από τον πεζόδρομο, εμποδίζοντας τη λειτουργία του και την επικοινωνία του με το λαό.

Η στάση της Διοίκησης του Δήμου προκαλεί οργή και αγανάκτηση!

Προσπαθούν να εξαφανίσουν το Μουσείο, στο οποίο στεγάζεται η αγωνιστική Ιστορία του περιστεριώτικου λαού, τους αγωνιστές και τα θύματα του Μπλόκου του Λόφου, τους νεκρούς των μαχών της Παλιάς Αγοράς και του Ελαιώνα, πλήθος μαχητών που έπεσαν μαχόμενοι για τα δίκια του περιστεριώτικου λαού!

Αυτές οι ηρωικές μορφές που στεγάζονται στο Μουσείο, διδάσκουν στάση ζωής και εμπνέουν γιατί πάνω απ’ όλα έβαλαν την αξιοπρέπεια και το χρέος απέναντι στο λαό. Ο εκτελεσμένος λαϊκός Δήμαρχος Περιστερίου Ευγένης Χαραλαμπίδης, η ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του “Λαναρά”.

Εκεί στεγάζονται όσοι στάθηκαν μπροστάρηδες στον αγώνα, δίνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά, τη ζωή τους … Αυτούς αντιμάχεται συνειδητά η Διοίκηση του Δήμου.

Με περίσσιο θράσος ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του Δήμου εξαφανίζοντας (!) το πιο εμβληματικό στοιχείο της ιστορίας της, το μοναδικό της Μουσείο, την ίδια της την Ιστορία.

 “Ντρέπεται και η ντροπή” με τη στάση της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Δεν αντέχουν τη λαμπερή αγωνιστική ιστορία του Περιστερίου και του λαού του! Τη φοβούνται γιατί εμπνέει, οδηγεί, προβάλλει αγωνιστικά πρότυπα και καλλιεργεί στάση ζωής.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η αθλιότητα της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Να μετακινήσει τώρα το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος

Σ. Ακζώτη

Ο Γραμματέας

Γ. Ζεβόλης

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας