Ελλάδα Θέματα Παιδείας

Νέα εισβολή των ΜΑΤ στην Νομική σχολή του ΑΠΘ / στο κενό η προσπάθεια καταστολής

Στο κενό έπεσε η νεα εισβολή των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, αυτή τη φορά στη Νομική Σχολή, μετά από παρόντρυνση του πρύτανη του ΑΠΘ και της κοσμητείας της σχολής, με στόχο να σταματήσουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Μετά την αποφασιστική παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Αφού αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν περίπου στις 9 το πρωί, σε ανακατάληψη της σχολή κλείνοντας την είσοδο και σηκώνοντας πανό υπέρ του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ. Όπως τονίζουν: «Η κυβέρνηση επιλέγει ακόμα μία φορά την ένταση της καταστολής για να αντιμετωπίσει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών. Η καταστολή έρχεται να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της υποβάθμισης και περαιτέρω εμπορευματοποίησης του δημοσίου πανεπιστημίου.

Ξεκαθαρίζουμε: Δεν μας σταματά η τρομοκρατία, παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία!

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!»

banner-article

Ροη ειδήσεων